2 hafta sonra, Lucknow’daki hastaneler henüz Covid’e karşı aşı olmadı | Haberler

EnguLizyoN

New member
ŞANS: 13 gün önce elindeki Kovid-19 aşı stokları tükenen kentteki devlet hastaneleri hala yeni aşı bekliyor.
Şehirde aşılama yapmaya yetkili 10 özel ve dört devlet tesisi (SPM Sivil Hastanesi, NK Road Toplum Sağlığı Merkezi, Lokbandhu Hastanesi ve Balrampur Hastanesi) olmak üzere toplam 14 merkez bulunmaktadır.

Lucknow Covid Aşısı GFX

Ancak devlet hastaneleri aşı sıkıntısı nedeniyle 3 Ocak’ta aşılamayı durdurdu. Sağlık bakanlığı yetkililerine göre, 23 Aralık’a kadar devlet hastanelerinde günde ortalama 112, özel hastanelerde ise 100 kişiye aşı yapıldı.
Bundan sonra, Çin’de ve diğer ülkelerde Covid-19 vakalarında bir artış bildirildiği için aşılamada ani bir sıçrama oldu. Aralık ayının son haftasında ortalama günlük aşı sayısının 400’e ulaşması devlet hastanelerinde eksiklik yaşanmasına neden oldu. 3 Ocak’ta hastanelerin stokları tükendi.
Devlet yetkilileri insanlara aşılamanın 10 Ocak’a kadar devam edeceğine dair güvence verdi, ancak olmadı. Diğer ilçelerden de aşı sıkıntısı olduğu bildiriliyor.
Pazartesi günü SPM Sivil Hastanesine giden Ramesh Singh, eli boş döndü. “Birkaç ay önce böbrek nakli oldum. Doktorlar ihtiyati doz almamı tavsiye ettiler. Haftada üç kez hastaneye gittim ama iğne olmadım.”
Aliganj’dan Geeta ve Şehir İstasyonundan Narendra aşılama için Balrampur Hastanesini ziyaret ettiler, ancak sonuç alamadı. Bölge Bağışıklama Görevlisi (DIO) Dr MK Singh, “Devlet yetkilileri tarafından, Birlik Hükümeti tarafından gecikmelere neden olan taze malzemelerin alınmadığı konusunda bilgilendirildik. Yeni malzemenin büyük olasılıkla 2-3 gün içinde gelmesi bekleniyor.”