4 lakh öğrencisi 1. günde UP Board sınavlarını atladı | Haberler

EnguLizyoN

New member

ŞANS: 4 binden fazla öğrenci Perşembe günü ilk gün UP Board sınıf 10 ve 12 sınavlarını atladı.
UP Orta Öğretim Kurulu tarafından işletilmektedir (UPSEB), hem 10. hem de 12. sınıf öğrencileri Hintçe sınavına 1. günde girdiler
2022’de 4,1 bin öğrenci ilk gün sınavları bırakmıştı. 2020 Covid pandemisi nedeniyle 2021’de sınav yapılmamasına rağmen, yaklaşık 2,4 lakh ilk gün sınavları atladı.
UPSEB Sekreterine göre, Divyakant Shukla, 10. sınıf sınavının ilk vardiyasında yer alan dokuz aday hakkında FIR açıldı. Buna Ghazipur’dan beş, Mathura, Jaunpur, Bulandshahr ve Lucknow’dan birer tane dahildir. Ayrıca, müdürü Yogendra Yadav aleyhine FIR davası açıldı. Soochit Nandan Inter Koleji, kopya çekmeyi kolaylaştırdığı için Ghazipur. 11 kadar sınav görevlisi – sekiz erkek ve üç kız – haksız yollarla yakalandı. Bir kurul yetkilisi, kaydolan 58.8 lakh öğrenciden – 10. sınıf için 31.1 lakh ve 12. sınıf için 25.8 lakh – 4.02 lakh Perşembe günü devamsız kaldığını söyledi. Bunlardan 2.17 lakh, 10. Sınıf ve 1.84 lakh, 12. Sınıftandı.
Sınav, eyalet genelinde 8.573 sınav merkezinde gerçekleştirildi. 2020’de bir haftadaki okulu bırakanların sayısı 4 lakh sınırını geçti.
Yetkililer, yüksek okul terklerinin nedeni olarak sıkı güvenlik önlemlerini gösterdi.
“Bırakılanların sayısı geçen yılla hemen hemen aynı. Bunun başlıca nedeni sıkı güvenlik önlemleri ve CCTV sayesinde kopya çekme ihtimalinin azalması. Toplu kopyalamayı kolaylaştıranlar bile sektör hakimlerinin varlığından dolayı bunu yapamıyor.” söz konusu. resmi.
Ayrıca formu dolduran ancak tamamlamayan diğer öğrenciler sınavları kaçırmışlardır.
Sınavlar, 3 lakh CCTV kamerasının sıkı denetimi altında yapılır. Webcasting ile canlı izleme için düzenlemeler yapılmıştır. İlk olarak, sınava girenlere kopyayı kontrol etmeleri için dikilmiş cevap kağıtları verildi. Diğer bir önleyici adım ise cevap kağıtlarındaki barkodlar ve monogramlardır.
Ayrıca STF ve Yerel İstihbarat Birimi de hassas ve yüksek hassasiyetli merkezlerin izlenmesi için devreye alınmıştır. NSA, haksız uygulamalara karışanlara karşı sınavlarda çarpılacak.
Sınavların birinci gününde, Orta Öğretim Genel Sekreteri Deepak Kumar, ikisi Rae Bareli’de ve biri Lucknow’da olmak üzere üç okula sürpriz bir ziyarette bulundu. Kumar, hem içeride hem de dışarıda merkezin bir müfettişinin ve merkezde statik bir yargıcın varlığını buldu. Her üç merkezde de CCTV kameralarının ses kayıt cihazlarıyla çalıştığı tespit edildi.
Orta Öğretim Bakanı Gulab Devi de Chandausi’deki Bhartiya Municipal Girls Inter College ve SM Inter College’ı ziyaret ederek öğrencilere başarılar diledi.
2019’da yaklaşık 6,49 lakh aday YUKARI Kurulu sınavları.