EnguLizyoN
New member
ŞANS: Altı yaşındaki Mustafa’nın popüler bir çizgi filmden deprem güvenliği hakkında öğrendiği dersler, salı gecesi beş katlı Alaya apartmanları aniden çöktüğünde kendini korumasına yardımcı oldu. Kurtulan 14 kişiden biri olan Mustafa’nın şu anda SPM Sivil Hastanesi’nde tedavi altına alındığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
Ne yazık ki annesi Uzma Haydar ve babaannesi, Begüm Haydar, kurtarılamadı. Mustafa olayı hatırladı ve TOI’ye bina aniden sallandığında televizyon izlediğini söyledi. “Günün erken saatlerinde, şehirde hafif sarsıntılar hissedildiğinde, bir deprem sırasında yapılması ve yapılmaması gerekenler bana hatırlatıldı.
Şehirde bir sarsıntı daha olduğunu sandım” dedi. “Korkmuştum ama ‘Doraemon’ adlı çizgi filmin bir bölümünü hatırladım. köşelere veya yatağın altına sığınarak deprem.
Vakit kaybetmeden yatağın altına sığındım” diye anlatıyor Mustafa. “Annemin koşarak bağırdığını gördüm. Kısa sürede tüm bina çöktü ve her yer karardı” dedi.
Mustafa’nın babası Abbas Samajwadi Partisi sözcüsü Haidar olay sırasında evde bulunmazken, deneyimli bir kongre lideri olan dedesi Amir Haidar olaydan sağ kurtuldu.
Bu arada aile, Pazartesi günü Mustafa’nın büyükanne ve büyükbabasının evliliklerinin altın yıl dönümünü kutlamıştı. Çocuk olaydan hafif sıyrıklarla kurtulmuş ve annesinin öldüğü bilgisi ancak TOİ’nin kendisiyle görüştüğü sırada öğrenilirken, SPM Sivil Hastanesi’nin başka bir odasında tedavi gören dedesi derin bir şok yaşadı ve bir şey söyleyemedi.
Mustafa’nın amcası Zeeshan Haider ve babası Abbas Haydarteselli edilemezdi. Gün boyu sosyal medyada hayatını kaybedenlere taziye mesajları yağmaya devam etti ve #ŞansKnow başlığıyla gündem olmaya devam etti.
Samajwadi Partisi Başkanı Akhilesh Yadav tweet attı: “Begüm Haider ji ve Samajwadi Partisi sözcüsü Abbas Haider’in annesi eşi Uzma Abbas ji’nin vefatından dolayı son derece üzgünüz. Tanrı, ayrılan ruhlara barış versin. Yaslılara en derin taziyeler. İçten haraç.”