Adani Power, co’nun tazminat alması için SC indirimi

PiKe

New member
Adani Power, co’nun tazminat alması için SC indirimi

Bombay: Adani Power ve GMR Warora Energy’nin galibiyetinde, Yüksek Mahkeme taahhüt edilen yerli kömürün teslim edilmemesine ilişkin kanun değişikliği nedeniyle tazminata izin verdi. SC, Cuma günü Maharashtra Eyalet Elektrik Dağıtım Şirketi (MSEDCL) tarafından yapılan itirazı reddetti ve Elektrik Temyiz Mahkemesinin (APTEL) iki elektrik şirketi lehine verdiği kararı onadı.
SC, Adani için kıdemli danışman AM Singhvi ve MSEDCL için kıdemli danışman MG Ramchandran’ı dinledikten sonra, Enerji Bakanlığı ve Ekonomik İşler Komitesi’nden konuyla ilgili açık bir rehberlik olduğunda MSEDCL tarafından açılan davanın haksız olduğunu kaydetti. SC Yargıç Bhushan Gavai ve Yargıç Vikram Nath, MSEDCL tarafından 2021’de yapılan iki temyizde karar verdi.
MSEDCL, Adani Power Maharashtra ile 2003 Elektrik Yasası uyarınca ilki 2008 yılında Uzun Vadeli Güç Satın Alma Anlaşmaları (PPA’lar) akdetmişti. Bir madde ‘yasa değişikliğinin’ etkilerini şart koşuyor ve etkilenen tarafa aylık ödemelerle tazminat sağlıyordu. ödeme oranı.
Tartışma, 2007’den 2013’e kadar kömür dağıtım politikasıyla ilgili yasal değişiklikler etrafında dönüyor; bu dönemde, sürekli yerli kömür kıtlığı nedeniyle elektrik üreticilerine yönelik gözden geçirilmiş bir kömür tedarik mekanizması onaylandı.
AMPL, 2013’te 2013’teki yasa değişikliği nedeniyle tazminat almaya hak kazandığını söyledi. Maharashtra Elektrik Düzenleme Komisyonu (MERC), Temmuz 2018’de APTEL’e devredilen ve MSEDCL’yi dezavantajlı duruma düşüren ve dolayısıyla SC’yi değiştiren bir emri onayladı. . üretim şirketlerinin uğradıkları kayıp, Coal India veya Coal şirketlerinin yükümlülüklerini yerine getirmemesinden kaynaklanıyorsa, Kömür şirketlerine karşı ellerine geçen her türlü çareye başvurmaları tamamen mantıksızdır”.
SC, daha önce “Energy Watchdog” davasında, yasa değişikliğinin üretim şirketlerine, tarafları sanki böyle bir değişiklik olmamış gibi aynı ekonomik duruma geri getirmeleri için tazminat hakkı verdiğine karar verdiğini söyledi. Kanun değişikliği olmasaydı, üretim şirketleri ÖSO kapsamında kömür şirketlerinin güvencesi altında tedarik hakkına sahip olacaktı.
“APML’nin yasa değişikliğine dayalı iddiası tartışmasızdır. Devletin enstrümanı olan EDAŞ’ların, ithal edilecek veya açık piyasadan satın alınacak kömür için üreticilerin geçiş hakkına sahip olduğunu açıkça belirten hükümetin pozisyonuyla çelişmesi beklenemez. yasa,” dedi.
SC ayrıca, net bir yasal duruşa ve Merkezin pozisyonuna rağmen, “EDAŞ’ların Hindistan Birliği’nin pozisyonuna aykırı bir pozisyon aldığını” söyledi ve şunları ekledi: “Düzenleyici ve temyiz forumunun eşzamanlı olarak gerçekleştiği bir dizi vakayla karşılaştık. emirler saldırı altında. Böyle bir dava, Elektrik Yasası’nın amacını etkili bir şekilde ortadan kaldırır.”