EnguLizyoN
New member
Bartoň, “Babam modelde 0 boyutunda bir segment modeli sergiledi. Bu yıl, çeyrek yüzyıl boyunca Pavyon'da ve aynı yerde Garden Railway G ile aynı yerde duracağım.” Babasına ek olarak, büyükbabası da model.
“Bir çocuk olarak, büyülü atölyesinde büyükbabamda tatil geçirdim. Örneğin, eski şehirdeki tren istasyonu, yerel belediye binası veya Králický sněžník'teki gözetleme kuleleri yarattım. O zamanlar kit veya 3D yazıcı yoktu.”
Binanın minyatürünün kağıda aktarılması, parçalara çekilmesi, kontrplaka aktarılması ve bir puf testeresi ile kesilmesi gerekiyordu. Bunu, kurutulurken uçurumlarla yapıştırma ve parçaları yükleme izledi. O sırada doğru malzemeleri kullanıma sunmak önemliydi.
“Babası bir mimardı ve modelleme geleneğine devam etti, sonuçta projesinin model bir versiyonu vardı. Olomouc atölyesi de demiryolu rayları ve çeşitli gemiler modelleri yarattı. Baba modellerin ayrıntılarını ve karmaşıklığını vurguladı.
İlk panel demiryoluna sahip olan yaklaşık yedi yıl sürmeye başladı, TT büyüklüğündeydi. Tasarımı 70 ila 80 yıllık bileşen tabanına dayanıyordu, çoğu bileşen GDR'den geliyordu. Berliner TT Bahnen raylar, lokomotifler, vagonlar, binalar ve güç transformatörleri tedarik etti.
Bartoň, “Modelleme çalışması esas olarak panel modelinin mükemmelliğinden oluşuyordu. Demiryolu tünelini babamla oyduğumda, kulaklarımın arkasında bile polistiren toplarım vardı.”
Dijital olasılık olmadığı için kamera ile çalışmak hobi ile tamamlanmıştır ve zorlu sahnelerin hile taraması için modeller inşa edilmiştir. “Barrandov mimarlarının, sanatçıların, sahne ve modelcilerin deneyiminden bugüne kadar çekildim” diyor.
Gerektiğinde modeller ve Almanya, Avusturya, Polonya, İtalya veya İspanya için yola çıktılar. Lokomotifler söz konusu olduğunda, gerçek benzersiz G -boyutları beş bin avrodan fazla, yani yüz binden fazla kron olabilir.
Bu yılki sergide, Demiryolu Modellemesi Hall A'daki ana serginin bir parçası olacak.
“Her şeyden önce, çocuklara demiryolu ile koşma fırsatı vermeyi tercih ediyorum. Daha fazla devreye sahip olduğu için onlara düzen, dikkat, öngörülebilirlik ve düşünce öğretiyor.
“Bir çocuk olarak, büyülü atölyesinde büyükbabamda tatil geçirdim. Örneğin, eski şehirdeki tren istasyonu, yerel belediye binası veya Králický sněžník'teki gözetleme kuleleri yarattım. O zamanlar kit veya 3D yazıcı yoktu.”
Binanın minyatürünün kağıda aktarılması, parçalara çekilmesi, kontrplaka aktarılması ve bir puf testeresi ile kesilmesi gerekiyordu. Bunu, kurutulurken uçurumlarla yapıştırma ve parçaları yükleme izledi. O sırada doğru malzemeleri kullanıma sunmak önemliydi.
“Babası bir mimardı ve modelleme geleneğine devam etti, sonuçta projesinin model bir versiyonu vardı. Olomouc atölyesi de demiryolu rayları ve çeşitli gemiler modelleri yarattı. Baba modellerin ayrıntılarını ve karmaşıklığını vurguladı.
İlk panel demiryoluna sahip olan yaklaşık yedi yıl sürmeye başladı, TT büyüklüğündeydi. Tasarımı 70 ila 80 yıllık bileşen tabanına dayanıyordu, çoğu bileşen GDR'den geliyordu. Berliner TT Bahnen raylar, lokomotifler, vagonlar, binalar ve güç transformatörleri tedarik etti.
Bartoň, “Modelleme çalışması esas olarak panel modelinin mükemmelliğinden oluşuyordu. Demiryolu tünelini babamla oyduğumda, kulaklarımın arkasında bile polistiren toplarım vardı.”

Dijital olasılık olmadığı için kamera ile çalışmak hobi ile tamamlanmıştır ve zorlu sahnelerin hile taraması için modeller inşa edilmiştir. “Barrandov mimarlarının, sanatçıların, sahne ve modelcilerin deneyiminden bugüne kadar çekildim” diyor.
Gerektiğinde modeller ve Almanya, Avusturya, Polonya, İtalya veya İspanya için yola çıktılar. Lokomotifler söz konusu olduğunda, gerçek benzersiz G -boyutları beş bin avrodan fazla, yani yüz binden fazla kron olabilir.
Bu yılki sergide, Demiryolu Modellemesi Hall A'daki ana serginin bir parçası olacak.
“Her şeyden önce, çocuklara demiryolu ile koşma fırsatı vermeyi tercih ediyorum. Daha fazla devreye sahip olduğu için onlara düzen, dikkat, öngörülebilirlik ve düşünce öğretiyor.
Modeller Günü bu yıl haberlerle ve benzersiz olanlarla dolu Üç gün boyunca, 21-23 Mart arasıFlora Olomouc Sergi Merkezi Olacak Modelleyicilerin Harika Bir Tatili – Etkileşimli Bir Sergi Model 2025 için. Ziyaretçiler için, demiryolu modelcilerinin veya yüzen iskelenin yeni bir yeri de dahil olmak üzere, henüz For Model'de görülmemiş bir dizi yenilik var. Maruz kalma gerçekleşir Pavilion A, Pavilion E'de Çevresinde bile. Açık 09: 00-18.Pazar günü 17.00. Biletler web'de satışta Flora Olomouc Sergi Merkezi. Yetişkin bir bilet, 190 taç yerinde 150 kron için çevrimiçi olarak satın alınabilir. Altı yaşın altındaki çocukların serbest girişi vardır. Model sergisinin 23 yılı inanılmaz modeller, değerli koleksiyonlar, dijital teknolojiler, oyunlar, oyuncaklar ve kitler vaat ediyor. Çek Cumhuriyeti ve yurtdışından düzinelerce demiryolu, gemi ve hava modelleri çalışmalarını sunacak. Flora Olomouc Direktörü Eva Fuglíčková, “Model, Flora Olomouc Sergi Merkezi'nde düzenlediğimiz en popüler etkinliklerden biri. Düzinelerce koleksiyoncu ve modelci ile işbirliğimiz sayesinde ziyaretçiler tekrar benzersiz deneyimlerle dolu üç gün bekleyebilirler.” Dedi. Eşsiz sergi, Bahçe Demiryolu Boyutu G modelcisi Jan Barton olacak. Sadece Model 2025 için sergi için bir orijinal olarak oluşturulacak, daha sonra tüm model sökülecek. Bu yılın bir başka yeniliği, modelin sergisinde görülmeyen yüzen güvelerin sergisi olacak. Ziyaretçiler ayrıca tüm tekne kategorilerinin modellerini görecek – yelkenli, denizaltı ve savaş gemileri. Çağdaş otomobillerin ve otomobil gazilerinin plastik ve kağıt modelleri, otomobil tahtaları veya inşaat makineleri veya kamyon modelleri de sergide yer alacaktır. Cumartesi günü, ilgili partiler sergi için Çek Demiryolları tarafından bildirilen tarihi bir trenle yapılabilir. Web sitesindeki ziyaretçilere daha fazla bilgi verilecek Cnovonalige.cz. |