Akhilesh Yadav: UP’nin CM yardımcısı Keshav Maurya, Akhilesh Yadav’ın beni öldürebileceğini iddia ediyor | Haberler

EnguLizyoN

New member

ŞANS: BJP ile Samajwadi Partisi arasında devam eden söz düellosu Perşembe günü, CM Yardımcısı Keshav Prasad Maurya’nın SP başkanı Akhilesh Yadav’a karşı patlayıcı bir suçlamada bulunması ve eski CM’nin “o kadar çok nefretle” dolu olduğunu iddia etmesiyle yoğunlaştı. Pankaj Shah “onu öldürtüyor” diyor.
Önemli bir şekilde, Maurya’nın iddiası, Akhilesh’in bir basın toplantısında CM yardımcısına “shudra” deyip “onun hakkında konuşmayı” reddetmesinden bir gün sonra geldi.
Bir khilesh de BJP ve CM’yi kınamıştı. Yogi Adityanath çünkü “devletin kötü durumundan” doğrudan kendisi sorumludur. “Unke mann mein mere prati bahut zeher bhara hua hai…main unko Shri Akhilesh Yadav ji, purva mukhyamantri, neta pratipaksha, iske alawa koi shabd Prayog nahi kartal…lekin unki jo bhawna hai…wo pata nahi kinse milibhagat karte…unka bus chale to meri hatya karwa dein (Kalbi benim için kinle dolu. Ona muhalefetin lideri eski CM Akhilesh ji olarak hitap ediyorum ama bana karşı kötü niyetleri var.
Hatta beni öldürtebilir)’ diyen Maurya, Akhilesh gibi insanların onun ilerlediğini göremediğini de sözlerine ekledi. Maurya, evinde gazetecilere verdiği demeçte, Akhilesh Yadav’ın tutuklanabileceğini iddia ederek sempati kazanmaya çalışmaması gerektiğini söyledi. BJP lideri yanlış yapanların hapse gireceğini söyledi. Ancak, şimdiye kadar (Akhilesh Yadav ile ilgili) bununla ilgili hiçbir bilgi kendisine ulaşmadı. “Böyle bir açıklama yaparak sempati kazanmaya çalışmamalı ve partisine konsantre olmalıdır. 2024’te SP silinecek.
Bu onun ölüm zamanı,” diye ekledi Maurya. Muhalefet lideri geçtiğimiz günlerde BJP’nin kendisini parmaklıklar ardında istediğini iddia etmişti. Akhilesh Yadav, CM yardımcısının yorumuna, “Samajwadi Partisi hiç kimse için bir tehdit olamaz. Onların (BJP’lerin) sorunu o zamandan beri Swami Prasad Maurya partimize katıldı ve sahada güçlü bir şekilde çalışmaya başladık, ‘kürsi’lerinden (sandalyelerinden) korkuyorlar.” Samajwadi Partisi onu seviyor (Keshav Maurya) çok ama orada (BJP’de) kendisini ne kadar aşağılanma beklerse beklesin partiden ayrılmayacağını da biliyor” dedi.
BJP ve SP, SP lideri Swami Prasad Maurya’nın Goswami Tulsidas’ın Ramcharitmanas’ında kitabın belirli ayetlerinin toplumun belirli kesimlerini, özellikle de geri sınıfları aşağılayıcı olduğunu söyleyerek tartışmalı bir yorumda bulunmasından bu yana araları bozuk. Anlamlı bir şekilde, Swami Prasad’ın Ramcharitmanas hakkındaki açıklamasının Akhilesh’in sessizce onayladığını söyleyerek BJP’nin karşı saldırısına liderlik eden Maurya idi.
Maurya daha sonra Akhilesh’in sessizliğini açıkça sorgulamış ve SP liderliğinin Müslümanlarla uzlaşma gündemini ilerletmek için kasıtlı olarak bir tartışma düzenlediğinde ısrar etmişti. Gözlemciler, Akhilesh’in BJP’yi OBC karşıtı ve Dalit karşıtı olmakla suçlayarak sürekli olarak köşeye sıkıştırmaya çalıştığını söyledi. Safran partisinin OBC’nin ana yüzü olan Keshav Maurya, BJP’nin Akhilesh’e yönelik saldırısını yönetirken bile, suçlaması BJP tarafından şiddetle reddedildi. Siyasi gözlemciler, SP-BJP tartışmasının 2024’ün geni olarak artmasının beklendiğini söyledi