Alarmın pili yoktu, daire sahibinin itfaiyeciler tarafından özel bir başlıkla çıkarılması gerekiyordu

EnguLizyoN

New member
Olomouc'ta bir apartmanda plastik kaplarda çıkan yangın o kadar çok duman ve zehirli duman yarattı ki, bunlar ortak alanlara, koridorlara ve özellikle atıkların hemen üzerindeki daireye yayılmaya başladı.
| Fotoğraf: Olomouc bölgesinin itfaiyecileri





Ev sahibi, yangını ancak dairesine duman dolduğunda bildirdi. “Artık bundan güvenli bir şekilde çıkamadı. İtfaiye sözcüsü Lucie Balážová, çağrılan itfaiyecilerin ona yardım ettiğini, onu ve kediyi kurtardığını ve yoğun dumanlı koridorlardan bir kaçış başlığıyla dışarı çıkardığını söyledi.


Araştırmacıya göre, bina sahibinin yeni binaya kurduğu yangın alarmı pilsizdi.


“Kadın çok şanslıydı çünkü apartmandaki zehirli dumanları fark etti ve zamanında yardım çağırmayı başardı. Eğer yangın gece meydana gelmiş olsaydı, arızalı bir yangın alarmı yakın tehlike konusunda uyarıda bulunmazdı, olay trajik bir şekilde ve milyonlarca kronluk hasarla sonuçlanabilirdi.” diye ekledi.


Zorunlu ihbarcılar



Ona göre tüm yeni binalarda yangın alarmı bulunmalıdır. “İnsanların eski mülklerini de bu ekipmanlarla donatmalarını öneriyoruz. Bunları çalışır durumda tutmak da daha az önemli değil” diye belirtti Balážová.


“Tüm yeni binalarda alarmlar zorunlu olmalıdır. Dedektörü yalnızca uzman bir satıcıdan satın alın; ürünün geçerli standartlara uygun olması gerekir. Garajı unutma. Bir dedektör takarsanız, onu dairenin orta kısmına, örneğin koridora yerleştirin. Mutfağa dedektör takacaksanız pişirme alanlarından uzağa yerleştirin” diye konuştu.


“Dedektörü banyo gibi tozlu ve nemli alanlara veya yüksek konsantrasyonda sigara dumanı, boya dumanı, solvent ve egzoz gazlarının bulunduğu alanlara yerleştirmeyin. Dedektörün bakımını düzenli olarak yapın ve inceleyin. Sözcü, pillerin bittiğini sesli bir sinyalle size bildirecek” diye ekledi.