Amitabh Kant, hiçbir devletin UP kadar olumlu değişiklikler göstermediğini söylüyor | Haberler

EnguLizyoN

New member

ŞANS: Niti Aayog’un eski CEO’su ve şimdi Şerpa G-20’nin Amitabh Kant Uttar Pradesh’in “ülkedeki en iyi yatırım yeri” olduğunu iddia etti ve devletin Hindistan’da 5 trilyon dolarlık bir ekonomiye ulaşmanın anahtarı olacağını söyledi.
“Bu yönetimin son sekiz yılında, Niti Aayog’un CEO’su olarak çalıştım ve tüm eyaletler ve UT’lerle yakın bir şekilde çalıştım. Bu yıllar boyunca, Hindistan’da bir dizi dönüşüme uğrayan UP’den daha iyi bir eyalet yoktur. alanların, altyapının karayolu, demiryolu, hava bağlantısı, enerji, elektrik, su, iş yapma kolaylığı, iyi yönetişim, öngörülebilirlik, tutarlılık, politikalar ve özel sektörün büyümesini sağlamak için çok çeşitli reformlar” dedi.
Uttar Pradesh hükümetinin Cuma günkü Küresel Yatırımcılar Zirvesi öncesinde Delhi’deki tanıtım gezisinde yatırımcılara seslendi.
“Bir iş adamı olsaydım, yatırım yapmak için UP’den daha iyi bir yer düşünemezdim. Hindistan 5 trilyon dolarlık bir ekonomiye dönüşecekse, UP ana büyüme motoru olurdu” dedi.
Kant, Hindistan’ın %7 büyüdüğünü ve dünyanın en hızlı büyüyen büyük ekonomisi haline geldiğini söyledi. Bu adımda Merkez ile adım adım eşleşen bir durum YUKARI idi.
“Yatırım yapan herkes için 3-4 şey kritiktir. Politika öngörülebilirliği ve tutarlılığı, iş yapma kolaylığı, iyi altyapı ve iyi bir iç pazar. Bugün UP tüm bu alanlarda kolayca bir numara. Ulaşmak için çukurlu yollarda uzun saatler harcadı. Lucknow, ama her şey değişti. Bunun nedeni, devletin büyüme ve gelişme için çok önemli olan en yüksek düzeyde bütünlük göstermesiydi” dedi.
Kant, Niti Aayog’un eyaletleri sağlık, altyapı vb. gibi geniş bir yelpazede sıraladığını ve en fazla gelişme gösteren eyaletin UP olduğunu sözlerine ekledi.
Önümüzdeki yıllarda, Jewar’da yeni bir havaalanı, özel bir kargo koridoru ve hızlı kentleşme ile UP’nin Hindistan ekonomisinin ve büyümesinin en önemli itici güçlerinden biri olacağını söyledi.