Analistler, Hindistan ve Vietnam’ın Apple’ın bir sonraki üretim merkezi olarak ortaya çıktığını söylüyor

PiKe

New member
Analistler, Hindistan ve Vietnam’ın Apple’ın bir sonraki üretim merkezi olarak ortaya çıktığını söylüyorMontaj ortakları ağırlıklı olarak Çin’e odaklanan ve Çin’in jeopolitik ve sağlık sorunlarıyla sarsılan bir tedarik zincirine dayanıklılık katmaya çalışırken, Hindistan ve Vietnam, Apple Inc’in bir sonraki üretim merkezleri olarak ortaya çıkıyor.
Counterpoint Research analistleri Ivan Lam ve Shenghao Bai’ye göre, büyük elektronik üreticileri yeteneklerini küresel olarak çeşitlendirmek için daha hızlı hareket ediyor ve yerel teşvik politikalarından yararlanıyor. Covid-19’dan önce başlayan ve ekonomik olarak boğucu tecritlerin Çin’i sarsmasından önce başlayan çok yıllı çaba, önde gelen ortak Hon Hai Precision Industry Co’nun kapasitesinin %30’unu bu Asya ülkeleri ve Brezilya’ya taşıyabileceğini söylediler.
Çin’in yerini doğrudan değiştirmenin yakın olmadığı konusunda uyarıyorlar, ancak Hon Hai, namı diğer Foxconn ve diğer Tayvanlı montajcı Pegatron Corp. Çin dışındaki ürünlerin nihai montajı ve paketlenmesi için daha fazla temel atın.
“Foxconn ve Pegatron liderliğindeki şirketler, Hindistan’da fabrikalara, üretim hatlarına, nispeten gelişmiş üretim süreçlerine ve iş gücü eğitimine şimdiden yatırım yaptı” diye yazdılar. Ülkenin devasa nüfusu ve yüksek doğum oranı, onu bitmiş ürünler için cazip bir pazar ve bir üretim üssü haline getirirken, Vietnam’ın işgücü Çin’den daha düşük işgücü maliyetleri sunuyor. Rapora göre Vietnam, çok önemli iPhone ahizesini üretemese de ülkede faaliyet göstermeleri için 21 Apple tedarikçisini cezbetti.
Counterpoint’in araştırmasına göre, Hindistan’da üretilen akıllı telefon sayısı bu yılın ikinci çeyreğinde %16 artarak 44 milyondan fazla adede ulaştı.
Dünya Bankası verilerine göre Çin, 2020’den bu yana iş gücünün azaldığını gördü. Biraz eğitim ve öğretim almış bir vasıflı işçi lejyonu, Çin’in dünyanın fabrikası olarak yükselişinin belkemiğini oluşturdu.
Counterpoint, Apple’ın iPhone ürününün tasarımını daha modüler ve tesisler arasında aktarılabilir hale getirerek bireysel fabrikalara veya vasıflı işgücüne olan bağımlılığı azaltmak için üzerine düşeni yaptığını söyledi. Şirket, bakım kolaylığını ve yeni ürün montajının uygulanmasını vurguladı.
Analistlere göre iPhone 14 ve iPhone 14 Plus modelleriyle birlikte üretim sorunları önemli ölçüde azaldı. “Artık Hindistan’daki fabrikaların iPhone 14’ü Çin’deki fabrikalarla neredeyse aynı anda üretmesi mümkün” diye yazdılar. Apple, bu yıl Hindistan’da önceki nesillere göre çok daha hızlı iPhone üretimine başladı.