Anděl 70 maçın ardından gol yemeden uyandı. Korkunç bir rakam, nefes aldı

EnguLizyoN

New member
“Bu korkunç bir rakam” diye alay ediyor. Aslında Cuma'ya kadar gelmedi. Ve kariyerinde ilk kez iki kez! Güçlü Sparta'ya karşı. Ancak dördüncü çizginin ortasından yapılan iki vuruş bile ev sahibi takımın puan kazanmasına yetmedi. “Sevincimi bozuyor” diye içini çekti Olomouc – Sparta 2:4.

Anděl, kalenin önündeki alanda cesur hareket ederek 2 kez eşitliği sağladı. 11. dakikada hakemler, Černý'nin topu oyuna sokmasından sonra yasaklı atış düdüğünü doğru bir şekilde çalmadılar çünkü Forman'ın Anděl'in kaldırdığı sopayla pak oynamasını engellediğini fark ettiler.

Orsava daha sonra Moravčík'in kale arkasındaki tereddütünden yararlandı ve Kořenář'ı ilk kez yenen Anděl'e pakı dürttü. Yumruklarını sıktı ve aslan gibi bağırdı: “Sonunda! Bir forvet olarak normal sezonu sıfır puanla bitirmek istemedim.

Belki böyle bir durumu nasıl kutlayacağını bile hatırlamıyordu. Bundan önce en son Ekim 2022'de Mladá Boleslav'da vuruş yapmıştı. “Ruh için kolay olmadı. Herkes bununla dalga geçti. Kırdığım için mutluyum” diye anlattı.

Bir daha bu kadar beklemesine gerek yoktu. 43. dakikada Plášek'in yırtıcı penetrasyonundan sonra disk tekrar açık kaleye çarptı. Anděl ayrıca defans oyuncusu Kempný'nin sopasını kaybetmesinden de faydalandı: 2:2! “Oraya düştüğü için mutluyuz. Boyu uzun değil ama gollerin geldiği kale alanına girdi. Bunun onu özgüven açısından da daha ileriye taşıyacağını umuyorum” diye diledi Petrovicky.

Sparta'nın komutasını alan Anděl, “Sezon boyunca pek çok şansım oldu, bunun artık mümkün bile olmayacağını düşündüm, kaç kez tuttum ama bir gün değişmesi gerektiğine inandım” dedi. . Bu arada, ligdeki ilk golünü de Sparta'ya karşı attı.

Artık koçların hızlı olmasına rağmen onu kadroda tuttukları için minnettardı: “Sıfır gol atan bir forvete sahip olmak onlar için ideal değildi.”

Ancak Olomouclu kahraman da 52. dakikada belirleyici vuruşa dahil oldu. Tıpkı takım arkadaşları Knotek ve Ondrušek gibi o da diski David Vitouch'tan alamadı, disk kalenin önünde süzüldü ve Hrabík ters vuruşla diske tokat attı ve Konrád'ı yendi. Forman, golsüz bir sayıyı boş bir golcüyle kapattı.

Belki de Konrád'ın rahat bir oyunu sonrasında Řepík'in attığı Sparta'nın ikinci golü ev sahibi takımı daha da sinirlendirebilirdi. Buna rağmen Mora, teneke salonunda ekstra güçlü olduğunu doğruladı ve yeni yılda ilk kez bu salonda kaybetti.

“Evimizde gerçekten güçlüyüz ve burada herkesle oynayabiliriz. Bu tür maçları play-off'larda da göstermemiz gerekiyor ve bu iyi olacak” diye inanıyor Anděl. “Taraftarların mükemmel desteği, rakipleri baskı altına alacak. Her iç saha maçını sabırsızlıkla bekliyoruz. Taraftarlar işler iyi gitmese bile bizi destekliyorlar.''

Ancak Cuma günü bu yeterli olmadı. İkinci Sparta üst üste altıncı kez kazandı. “Bu formda oldukları için onlarla mükemmel derecede eşit bir şekilde oynadık. Ne yazık ki aptalca goller belirleyici faktör oldu” diye pişman oldu Anděl.

Olomouc hokey oyuncuları gol attıktan sonra seviniyor.

Beş buçuk bin seyirci play-off'ların tadına baktı. Düellolarla dolu şiddetli hokey, pek fazla açık atış pozisyonu sunmuyordu, ancak kale direkleri gürledi. Yerel sert oyuncu Jan Švrček, forvet Kousal'ın düdük çalmasının ardından oyunu bitirdiğinde, hakem Hribik onu uyardı: “Hey, bu değil! Sonra Kassian gelecek, sen ne yapacaksın?'

Švrček, “O halde kavga edelim” dedi.

“Evet?” hakeme NHL'deki ünlü kavgacıyla gerçekten kavga etmek isteyip istemediğini sordu. Kassian'ın sertliği pek çok kişi tarafından, özellikle de blokta mağlup ettiği defans oyuncusu Sirot tarafından hissedilse de bu gerçekleşmedi.

Olomouc, finişte sekizinci Hradec'e atlayıp, kendi sahasında eleme kısmına kendilerinden emin bir şekilde başlamak istiyor. Anděl başını salladı. “Bu mükemmel olurdu.” Pazar günü evinde Vítkovice karşısında kanatlarını yeniden açmak için bir fırsatı daha olacak.