Başından vurulan köpek günlerce çöplükte gömüldü, mucizevi bir şekilde hayatta kaldı

EnguLizyoN

New member
Benny sonunda Jaga Brno veteriner kliniğine gitti ve artık mucizevi bir şekilde tehlikeden kurtuldu. Hayvan Hakları Birliği başkanı Diana Šlechtová, “Durumu şaşırtıcı derecede iyi, muhtemelen bugün serbest bırakılacak” dedi.

“Köpeğin ağzında ve başında kurşunlar var. Ağzında yedi ila on iki tanesi var, beşi de kafasında. Šlechtová, “Veterinerler onları dışarı çıkarmayacak ancak tedaviyi antibiyotiklere bırakacaklar” dedi.

“Köpeğin nereye götürüleceğini şimdi söylemeyeceğiz çünkü polisin bu korkunç eyleme son vermesini istiyoruz. Ben de bu korku eyleminin hukuki sürecinin sağlanması için bir avukattan yardım istedim” diye ekledi.

Magdaléna Huserová ve Barbora Vašíčková, yaralı hayvanı Šumpersk'ten Olomouc Hayvan Hakları Birliği'ndeki veterinere götürdü. Šlechtová, “Ayrıca her şeyi polise de bildirdiniz” diye doğruladı.

Polis sözcüsü Tereza Neubauerová'ya göre vaka Litovla'daki polise bildirildi, ancak Libina komşu Šumperk bölgesinde yer aldığından yerel polis davayı devralmak zorunda kaldı.

Polis sözcüsü, “Soruşturma, hayvana zulüm suçu işlediği şüphesiyle yürütülecek” dedi.

Pek çok şeye alıştık ama…

Sendika başkanının köpeğin keşfiyle ilgili hikayesi, “Hayvan kurtarıcıları olarak birçok şeye zaten alıştığımızı sanıyordum ama bu bizi gerçekten şok etti” diye başladı.

“Önce meslektaşım Naďa Zelenková beni arayarak Olomouc'tan bir adamın kendisini arayıp köpeğini gezdirirken, çöplükte tamamen hırpalanmış, çamurlu, bir deri bir kemik kalmış ve ağır yaralanmış bir köpek bulduğunu söylediğini söyledi. Tümü. Çamurun içinde kıvrılmış yatıyor ve zorlukla hareket ediyor. Šlechtová, “Keşif alanına hızla giden Olomouc, Magdalena Huserová ve Barča Vašíčková'dan Hayvan Hakları Birliği zs'nin meslektaşlarından yardım istedik” diye açıkladı.

Kadınlar köpeği bulucuyla birlikte arabaya yükleyerek veterinere götürdü. “Köpek toprakla kaplıydı. Birisi onu yağmurda yürüttü, köpek çamurda bir yere yuvarlandı ve sonra kayboldu. Ama ağzı kanlıydı ve sanki birisi her iki gözünü de çıkarmış gibi görünüyordu” diye kurtarıcının ilk ne düşündüğünü anlattı.

“Gözleri kanıyordu. Kulaklar bile perişan görünüyordu, köpek yürüyemiyordu, sadece kıvrılmış yatıyordu” diye devam etti başkan.

Kötü kadın

Veterinerde yapılan temel muayeneden sonra daha fazlasını öğrendiler. “Çip yüklendi. Köpek, kötü şöhretli bir kadın adına kayıtlı, 2019'da doğmuş. Kafasındaki kan, mermilerden veya klasik havalı tüfekle yakın mesafeden atılan mermilerden kaynaklanmış.” dedi Šlechtová.

İddiaya göre fail, hayvanın öldüğünü düşünerek kurtulmak istedi. “Vuruşlardan sonra köpek yere düştü, belki de onu gömmeye karar vermiştir. Hayvan hakları savunucusu, zanlının köpeği infaz yerine götürüp vurmuş olması ve orada gevşek toprak olduğundan onu basitçe gömmüş olması oldukça muhtemel” dedi.

Köpek muhtemelen bilincini kaybetmişti ve hayatta kalmıştı. “Bu yüzden onu derinlere gömmedi. Bu köpeğin hayatını kurtarmış olabilir. Šlechtová, veterinere ve ilk incelemeye göre köpeğin uzun bir süre yeraltında kaldığını, kesinlikle iki ila üç gün olduğunu söyledi.

İlk tedavinin ardından kurtarıcılar köpeği, hastaneye yatırmak isteyen Jaggy Brno kliniğine götürdü.

“Bir şeytan kıl payı omurgasını ıskaladı, iki gözü de hasar gördü ama en azından tek gözünü göreceğine dair umut var. Tahmini tedavi maliyeti 55.000 krondur” diyen Šlechtová, köpeğin adının Benny olduğunu ve onu kurtarmak için kendiliğinden bir koleksiyon oluşturulduğunu söyledi.

Başkan, “Veteriner masraflarının sahibinden karşılanması gerektiği doğrudur, ancak muhtemelen bunu yapamayacaktır” dedi.