Belediye başkanı tamamlanmamış işler için para sakladığını itiraf etti

EnguLizyoN

New member
Seznam Zprávy sunucusu Haziran ayında davaya dikkat çekti ve kendisinin de öğrendiği gibi savcı, belediye başkanının soruşturmasını Temmuz ayında askıya aldı.

Štěpánka Tichá itiraf etti, tazminatı ödedi ve bunun karşılığında zimmete para geçirme suçundan mahkemeye çıkmadı ve beş yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı.

Köy, iki yıl boyunca hiçbir iş yapmayan “tuğgenerallere” maaş ödüyordu. Böylece belediye başkanı, aynı adı taşıyan askeri bölgenin sınırında bulunan Libavé’nin hazinesini 400.000 kronluk yoksullaştırdı.

Polise göre, zimmete para geçirme olayına belediye başkanıyla birlikte yargılanan belediye ofisinin kadın çalışanları da katıldı.

Eyalet savcısı Lenka Svobodová nihai kararda şöyle yazdı: “Soruşturma dosyasını inceledikten ve güvence altına alınan tüm delilleri değerlendirdikten sonra, ceza yargılaması sırasında sanığın yasa dışı bir eylemde bulunduğunun makul şüphelerin ötesinde kanıtlandığı ortaya çıktı.” kovuşturmayı durdurmak için. Sunucu Seznam Zprávy bu kararı Bilgi Yasası uyarınca aldı.

Belediye Başkanı Tichá, suçluluk kararına yanıt vermeyi reddetti. “Bu konuyu seninle tartışmayacağım. Bana kızmayın, hoşçakalın” diyerek davanın durdurulmasını isterken sunucuya olan çağrıyı hemen sonlandırdı.

Mf TODAY’e şunları söyledi: “Yanlış bir şey yapmadım, aksi takdirde söyleyecek hiçbir şeyim yok.” Güle güle.”

Muhalefet temsilcisi Bohumír Liška, davanın gidişatından dolayı hayal kırıklığına uğradı. “Belediye başkanının dolandırıcılık yaptığı ortaya çıkınca yasaklanmaması ve aynı zamanda dolandırıcılık yapan katip olarak çalışmaya devam etmeleri beni şaşırtıyor. Hukukun buna kesinlikle izin vermemesi gerekiyor” dedi.

Ona göre muhalefet temsilcileri düzenli olarak şikayet ve suçlamalarda bulundu. “Yaklaşık 6 yıldır benzer sorunları görüyoruz. Belediye başkanının bu işte parmağı olduğundan şüpheleniyorduk” dedi.