Beş MBBS öğrencisi, UP’nin Badaun’unda Ganga’ya dalış yaparken boğuldu; ikisi kurtarıldı, üçü kayıp | Haberler

EnguLizyoN

New member

BAREILLY: Beş MBBS öğrencileri Budaun Devlet Tıp Fakültesi’nden bir doktor, Cumartesi günü Maha Shivratri vesilesiyle kutsal dalış yaparken Ganj Nehri’nde boğuldu.
Bunlardan ikisi yerel halk tarafından kurtarıldı, üçü hala kayıp. DM Budaun Manoj Kumar ve SSP OP Singh olay yerine koştu ve yerel dalgıçların desteğiyle SDRF (Devlet Afet Müdahale Gücü) ve yerel polis tarafından yürütülen kurtarma operasyonuna liderlik etti. Bu raporun sunulduğu tarih itibariyle hiçbir ceset bulunmadı. Hayatta kalanlardan birinin hastanede durumu stabil. Tüm öğrenciler 2019 grubundan ve iyi arkadaşlardı. Üç bisikletle olay yerine vardılar ve nehrin diğer yakasına ulaşmak için bir tekneye bindiler.

#Badaun | Badaun tıp fakültesinden 5 MBBS öğrencisi Ganj nehrinde yıkanırken boğuldu. 2 öğrenci… https://t.co/eGeE1wfvVz

— TOI Şehirleri (@TOICitiesNews) 1676732066000
Yetkililer, olayın saat 13:00 civarında Devlet Tıp Koleji’nden beş öğrencinin – Bharatpur’da (Rajasthan) ikamet eden 23 yaşındaki Ankush Kumar – Pramod Yadav22, Gorakhpur (UP) sakini, Naveen Şengar22, Hathras (UP) sakini, Pawan Yadav, 24, Ballia (UP) sakini ve Jay Maurya26 yaşındaki Jaunpur (UP) sakini, Ganga nehrinde yüzmeye gitmişti.
İlk kurtarılan Ankush oldu ve Pramod Yadav Budaun Tıp Koleji’ne kabul edilirken zarar görmeden hayatta kaldı.
Ankush, “Nehrin diğer kıyısına ulaşmak için bir tekneye binmiştik ve çok azımız nehirde yıkanıyorduk ki birimiz boğulmaya başladık ve birbirimizi kurtarmaya çalışırken hepimiz suyun derinliklerine ulaştık. Yardım çağırdım, aniden bir adam belirdi ve bir sopanın yardımıyla beni çıkardı ve daha sonra ikimiz de Pramod’u kurtardık ama bu sırada Jai, Naveen ve Pawan derin suda kayboldu.
DM Manoj Kumar, “Beş MBBS üçüncü sınıf öğrencisi nehirde yıkanırken kazara boğuldular. Bunlardan ikisi yerel halkın desteğiyle kurtarıldı ve diğer üç öğrenciyi bulmak için çalışmalar sürüyor. Biz de götürdük.” SDRF’nin desteğini aldık ve onları yakında bulmayı umuyoruz. Aileleri olaydan haberdar edildi.”