EnguLizyoN
New member
Fiyatları uzun vadede takip eden Sodexo Benefity şirketinin yaptığı araştırmaya göre bölgede her iki fiyatta da yüzde 10 oranında artış yaşandı. Ulusal karşılaştırmada fiyatlar en düşük seviyededir ve Zlín bölgesindeki fiyatlarda yalnızca yüzde bir artış vardır. Mutlak anlamda Olomouc bölgesi en ucuz bölgedir.
Bölgede yılbaşı menüsünün fiyatı en çok geçen yıl yılsonunda arttı, ağustos ayında insanlara ortalama yüz elli krona mal oldu, Aralık ayında ise on kron daha fazla harcadılar.
Restoran işletmecileri artan maliyetlere ve enerji fiyatlarına tepki gösterdi. Bu yıl ortalama ücret iki kron arttı.
Sodexo Benefits’ten Jan Michelfeit, bu durumun, 2023 yılının gastro sektörüne fiyat istikrarı getireceği yönündeki uzun vadeli öngörümüzü doğruladığını söyledi.
En büyük düşüş Pazartesi günleri yaşanıyor
Öğle yemeği menüsündeki ortalama kişi sayısı yalnızca yemeğin fiyatına değil aynı zamanda insanların ek olarak ne sipariş ettiğine de bağlıdır.
Ganimetleri kurtarmak için sadece ana yemeği yiyin veya içeceklerin tadını çıkarın. Bu, Olomouc’taki Vsisko’daki U Fack restoranının sahibi Frantiek Facek tarafından doğrulandı.
İnsanların hala yemek yediği, hareketsiz kaldığı, ancak sadece yemek yediği, içecek sipariş etmediği anlaşılmaktadır. Facek’in değerlerini, yemek düzenini koruduğumuz geleneksel Çek mutfağını yiyelim.
Artan maliyetlere rağmen fiyatlar vurulmaya çalışılıyor, menü en son Ocak ayında zamlanmıştı.
Bu yıl fiyatları iki kez artırdık; ilki Ocak ayında yüzde 5, ardından yine Ocak ayında yüzde 5. Bunun nedeni çalışanların maaşlarına olan talebin artması ve taze sebze, un, süt veya yumurta gibi hammadde fiyatlarındaki artıştır. Monika Ehulkov, Olomouc’ta Caffe Opera işleten ve iki restoran açan Opera Gastro Group adına öğle yemeği menüsü için iki kez kendilerine gelen müşterilerimizi anlattı.
İnsanlar tarihteki sağlam alımlarda en büyük düşüşü kesmek zorunda kalıyor. Trinity Bank ekonomisti Luk Kovanda, yiyecek kuponu ile öğle yemeği satın alanlar, ancak öğle yemeği fiyatlarının anlaşılır bir şekilde uygun olduğunu, dolayısıyla öğle yemeği için kesinti yapma teşviklerinin yiyecek kuponu olmayanlara göre onlar için daha zayıf olduğunu söyledi.
Tüketici alışkanlıklarındaki değişim en çok Pazartesi öğleden sonraları görülüyor. Küçük ve Gıda Sanayicileri Derneği’nden Lubo Kastner, bu gün, bu yıl, 2019’a kıyasla yarı yarıya daha fazla sipariş açtığını, insanların evden daha fazla yiyecek getirdiğini veya baget veya fast food gibi daha ucuz ve daha az kaliteli alternatifleri tercih ettiğini açıkladı. Orta Ölçekli İşletmeler ve girişimci R.
Her iki seferde de kârsız
Operatör, masayı kaybetmemek ve sizi yeni siparişlerle cezbetmek için çeşitli teklifler oluşturmaya yaklaşıyor. Bazı restoranlarda iki kat ana yemek fiyatının yarısı kadar indirimli olduğundan insanların ayrı sipariş vermesi gerekiyor.
Uyarılara ve fiyata rağmen sabırsızlanıyorum. Öğle ve akşam yemeği saatleri olan bir restoranı ele alırsak, her ikisi de ihtiyacın dörtte ikisini karşılıyordu, ancak kârın yalnızca yüzde onunu oluşturuyordu. Kastner, bu yıl ihtiyaçların yalnızca yüzde yirmisini oluşturacak ve operatörün kârsız kalacağını, ancak bunun yalnızca sabit maliyetleri karşılayacağını ekliyor. Ona göre öğle yemeği fiyatı 180 kron olmalı ki girişimci küçük bir kar elde etsin.
Bu nedenle şirket faaliyetlerini durdurur. Yılın başında Olomouc’un merkezindeki Pod Limpou ve U Nadporuka Luke restoranları kapanmak zorunda kaldı. Uzun süredir çalışan eksikliği nedeniyle operasyonu iptal etmeye karar veren aynı yönetim tarafından birleştirildiler.
Olomouc’taki Velk Bystic’teki U Pekae restoranı da yakın zamanda iş siparişlerinin yarısını aldı. Restoran müdürü Martina Hjkov, üzgünüz, kişisel ve sağlık nedenleriyle kapatıyoruz dedi.
Bölgede yılbaşı menüsünün fiyatı en çok geçen yıl yılsonunda arttı, ağustos ayında insanlara ortalama yüz elli krona mal oldu, Aralık ayında ise on kron daha fazla harcadılar.
Restoran işletmecileri artan maliyetlere ve enerji fiyatlarına tepki gösterdi. Bu yıl ortalama ücret iki kron arttı.
Sodexo Benefits’ten Jan Michelfeit, bu durumun, 2023 yılının gastro sektörüne fiyat istikrarı getireceği yönündeki uzun vadeli öngörümüzü doğruladığını söyledi.
En büyük düşüş Pazartesi günleri yaşanıyor
Öğle yemeği menüsündeki ortalama kişi sayısı yalnızca yemeğin fiyatına değil aynı zamanda insanların ek olarak ne sipariş ettiğine de bağlıdır.
Ganimetleri kurtarmak için sadece ana yemeği yiyin veya içeceklerin tadını çıkarın. Bu, Olomouc’taki Vsisko’daki U Fack restoranının sahibi Frantiek Facek tarafından doğrulandı.
İnsanların hala yemek yediği, hareketsiz kaldığı, ancak sadece yemek yediği, içecek sipariş etmediği anlaşılmaktadır. Facek’in değerlerini, yemek düzenini koruduğumuz geleneksel Çek mutfağını yiyelim.
Artan maliyetlere rağmen fiyatlar vurulmaya çalışılıyor, menü en son Ocak ayında zamlanmıştı.
Bu yıl fiyatları iki kez artırdık; ilki Ocak ayında yüzde 5, ardından yine Ocak ayında yüzde 5. Bunun nedeni çalışanların maaşlarına olan talebin artması ve taze sebze, un, süt veya yumurta gibi hammadde fiyatlarındaki artıştır. Monika Ehulkov, Olomouc’ta Caffe Opera işleten ve iki restoran açan Opera Gastro Group adına öğle yemeği menüsü için iki kez kendilerine gelen müşterilerimizi anlattı.
İnsanlar tarihteki sağlam alımlarda en büyük düşüşü kesmek zorunda kalıyor. Trinity Bank ekonomisti Luk Kovanda, yiyecek kuponu ile öğle yemeği satın alanlar, ancak öğle yemeği fiyatlarının anlaşılır bir şekilde uygun olduğunu, dolayısıyla öğle yemeği için kesinti yapma teşviklerinin yiyecek kuponu olmayanlara göre onlar için daha zayıf olduğunu söyledi.
Tüketici alışkanlıklarındaki değişim en çok Pazartesi öğleden sonraları görülüyor. Küçük ve Gıda Sanayicileri Derneği’nden Lubo Kastner, bu gün, bu yıl, 2019’a kıyasla yarı yarıya daha fazla sipariş açtığını, insanların evden daha fazla yiyecek getirdiğini veya baget veya fast food gibi daha ucuz ve daha az kaliteli alternatifleri tercih ettiğini açıkladı. Orta Ölçekli İşletmeler ve girişimci R.
Her iki seferde de kârsız
Operatör, masayı kaybetmemek ve sizi yeni siparişlerle cezbetmek için çeşitli teklifler oluşturmaya yaklaşıyor. Bazı restoranlarda iki kat ana yemek fiyatının yarısı kadar indirimli olduğundan insanların ayrı sipariş vermesi gerekiyor.
Uyarılara ve fiyata rağmen sabırsızlanıyorum. Öğle ve akşam yemeği saatleri olan bir restoranı ele alırsak, her ikisi de ihtiyacın dörtte ikisini karşılıyordu, ancak kârın yalnızca yüzde onunu oluşturuyordu. Kastner, bu yıl ihtiyaçların yalnızca yüzde yirmisini oluşturacak ve operatörün kârsız kalacağını, ancak bunun yalnızca sabit maliyetleri karşılayacağını ekliyor. Ona göre öğle yemeği fiyatı 180 kron olmalı ki girişimci küçük bir kar elde etsin.
Bu nedenle şirket faaliyetlerini durdurur. Yılın başında Olomouc’un merkezindeki Pod Limpou ve U Nadporuka Luke restoranları kapanmak zorunda kaldı. Uzun süredir çalışan eksikliği nedeniyle operasyonu iptal etmeye karar veren aynı yönetim tarafından birleştirildiler.
Olomouc’taki Velk Bystic’teki U Pekae restoranı da yakın zamanda iş siparişlerinin yarısını aldı. Restoran müdürü Martina Hjkov, üzgünüz, kişisel ve sağlık nedenleriyle kapatıyoruz dedi.