Birlik bütçesi 2023: altından e-altına dönüşümde sermaye kazancı yok

PiKe

New member
Birlik bütçesi 2023: altından e-altına dönüşümde sermaye kazancı yok

YENİ DELHİ: Maliye bakanı olarak altın fiyatı %1’den fazla arttı Nirmala Sitharaman 2023 Birlik bütçesinde külçe altından yapılan eşya ve eşyalar üzerindeki temel gümrük vergilerinin artırılacağını duyurdu.
Maliye Bakanı da altının dövize çevrileceğini açıkladı. e-altın herhangi bir sermaye kazancından sorumlu olmayacaktır.
Altın ve platin külçe ve külçe üzerindeki gümrük vergileri bu mali yılın başlarında artırılmıştı. Sitharaman, “Şimdi, özel tüketim vergisi farkını genişletmek için onlardan yapılan ürünler üzerindeki vergileri artırmayı öneriyorum. Ayrıca, altın ve platin üzerindekilerle aynı hizaya getirmek için gümüş kubbeler, çubuklar ve eşyalar üzerindeki vergileri artırmayı öneriyorum” dedi.
Kama Kuyumculuk Doktoru Colin Shah, “Fiziksel altının elektronik altın banknotlara dönüştürülmesinde veya tersi durumda sermaye kazancı empoze etmeme hareketi altından daha fazla para kazanılmasına yardımcı olacaktır. Bu duyuru altın ithalatını azaltmaya yardımcı olabilir” dedi.
Külçe altından yapılan ürünler üzerindeki temel gümrük vergileri ile gümüş üzerindeki ithalat vergilerindeki artış, yerel olarak yapılan mücevherlerin nihai fiyatında artışa yol açacaktır.
Doğal elmas sektörü için vergiler ve SNZ’lerimiz açısından herhangi bir duyuru yapılmadı.