BT bakanı: Startup’lar Hint bankalarını daha güvenli hale getiriyor

PiKe

New member
BT bakanı: Startup’lar Hint bankalarını daha güvenli hale getiriyor

BENGALURU: Elektronik ve Bilişimden Sorumlu Devlet Bakanı, Rajeev Chandrasekharsöyledikten sonra Silikon Vadisi Bankası (SVB) krizi, yeni başlayanlar Hindistan bankacılık sisteminin çok daha güvenli ve daha ihtiyatlı olduğunu fark etti.
“Topladığım bilgiler, yalnızca SVB’de Hintli girişimlerden 1 milyar dolardan fazla para olduğuna inanmamı sağlıyor. Diğer bankaları bilmiyorum. Bu risk altındaydı ve artık risk altında değil. Başlangıçlar, Hindistan bankacılık sisteminin daha güvenli bir bankacılık sistemi olduğunu fark etti. Yabancı bankalardan Hint bankalarına geçişi daha kolay hale getirmek için birçok öneri var. Bu yönüne odaklandık. Hindistan bankaları, SVB’den sonra girişimlerle daha fazla iş yapacak” dedi.
SVB’nin çöküşü dünya çapındaki girişimcileri ve startup’ları etkiledi. Bunun nedeni, Hintli girişimciler de dahil olmak üzere yeni kurulan şirketler için tercih edilen bankacı olmasıydı. Hintli girişimcilerin küresel risk sermayesi şirketlerinden sermayeye erişmek için ABD’de yerleşik olmaları yaygın bir durumdur ve toplanan para genellikle SVB’ye yatırılırdı.
Chandrasekhar, başlangıç ortamındaki 460 kişiden FM’ye bir mektupta özetlenen ayrıntılı önerileri olduğunu söyledi. “Altı öneride bulunuldu ve Dışişleri Bakanımız konu üzerinde yakın bir şekilde çalıştı. Bugün, Hindistan bankacılık sisteminin bu sınırlı kriz sırasında kesinlikle Hintli girişimlere banka sağlayacağını tahmin edebiliyorum, ancak gelecekte girişimleri desteklemede daha büyük ve daha derin bir rol oynayacak” dedi.
Foxconn’un Karnataka planı hakkında, Tayvanlı sözleşmeli üreticinin gelecekte ayak izini oluşturacağını söyledi. Devanahalli alan. “Foxconn’un sözleşmeli üreticisi olduğu bir marka olarak Apple, Hindistan’da önemli ölçüde daha fazla üretim yapacak. Yalnızca bu yıl, Hindistan’dan yaklaşık 40.000 Rs ihracat yaptılar” dedi. Şirketin başkanı ve CEO’su yakın zamanda Bengaluru’daydı ve projeyi gerçeğe dönüştürmeye kararlı olduğunu söyledi.
Bakan, Apple’ın Bengaluru’da büyük bir varlığa sahip olacağını ve Apple’ın üretim ekosisteminin Bengaluru ve çevresinde yayılma fırsatları yaratacağını söyledi. “Karnataka, elektronik üretiminde bir adım daha ileri gidiyor. Şu anda Pegatron ve Foxconn ile birlikte Tamil Nadu tarafından yönetilmektedir. Bu birlik, Karnataka, TN ve Noida’nın önümüzdeki yıllarda Hindistan’da elektronik üretimi için baskın coğrafi bölgeler olmasını sağlayacaktır. ”