Bütçe kesintileri ve yeni bir ekip. Olomouc voleybolcularına teknik direktör Drešl liderlik edecek

EnguLizyoN

New member
Yeni yılın başlangıcından önce, kulübü en son 2019’da ekstra ligi kazanan VK UP Olomouc Jiří Zemánek’in başkanı şunları söyledi: “Profesyonel sporlar için uygun olmayan mevcut ekonomik durum nedeniyle, bir kemer sıkma rejimi kurmaktır. Hayatta kalma moduna giriyoruz. Büyük ihtimalle bir süre zirvede olamayacağız.”

Antrenör Martin Hroch takıma veda etti. Eski temsilci daha önce kadın milli takımında asistan olarak, örneğin Fransa’nın Quimper kentinde baş antrenör olarak çalışmıştı. Zemánek, koçluk koltuğuna Olomouc’un uzun süredir işbirliği yaptığı Sokol Šternberk’in eski teknik direktörü Jan Drešl’i çağırdı. Aynı zamanda Drešlův Šternberk geçen yıl ekstra ligde yalnızca bir kez galip geldi ve takımını yalnızca play-off’ta korudu.

Olomouc voleybolcuları ve antrenörleri Martin Hroch

“Başlangıçtan itibaren, ilk 11’de yer alması gereken üç oyuncunun çeşitli sebeplerden dolayı oyundan ayrılmasıyla kendimizi zor bir durumda bulduk. Doğaçlama yapmaya başlamamız gerekiyordu ve sezon boyunca Weidenthalerová Olomouc’a gitti. Temel olarak kadınlar ekstra liginde bir genç takımla oynadık. Mantıksal olarak bunun sonuçlara yansıması gerekiyordu ve son sıralama o kadar da büyük bir sürpriz değildi,” diyor Olomouc’tan yeni seçilen teknik direktör iDNES.cz’ye verdiği röportajda.

VK UP Olomouc ve Sokol Šternberk her zaman birlikte yakın çalıştılar. Gelecek yılda da aynı şey olacak mı?
İşbirliğine önümüzdeki sezon için de kesin olarak karar verildi ve aslında ortak hazırlıkların başlamasıyla birlikte başlamış durumda. Bu yıl çok daha yakın olacak çünkü Šternberk’in yeni başantrenörü Mirek Jehlář ile yirmi yıldır antrenör olarak birlikte çalışıyoruz, dolayısıyla ortak antrenman oturumları, model maçlar ve toplantılar yoluyla birbirimizle tanışma konusunda kesinlikle hiçbir sorun yaşamayacağız. gibi.

İşbirliğinin avantajı nedir?
Bu işbirliğinin karşılıklı olarak faydalı olduğunu söylemek gerekiyor, çünkü Sokol Šternberk, felsefesi oyuncuların ekstra lig için hazırlanmasına dayanan daha küçük bir kulüp ve son yıllarda birçok Çek ve aynı zamanda Slovak milli takım oyuncusu da geri döndü. Burada mükemmel kariyerler var. Šternberk büyüklüğünde ve ekonomik gücü olan bir şehir için, buradaki sporseverlerin en yüksek voleybol müsabakasına katılma ve en iyi rakiplere karşı ev sahibi takıma tezahürat etme fırsatına sahip olması harika. Ve Olomouc, doğal olarak daha büyük bir merkez olarak, gerektiğinde ulaşma olanağına sahip ki bu daha önce birçok kez gerçekleşti.

Voleybolun üst seviyelerine geçişiniz hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu değişim açıkça, Šternberk’ten çok Olomouc’u kesinlikle görebilmeniz anlamındadır. Koçluk kariyeri açısından bakıldığında bu şüphesiz bir adımdır. Öte yandan Olomouc kulübünün açıkladığı kemer sıkma önlemleri nedeniyle bu zorlu bir mücadele.

Olomouc voleybolcuları sevinçli.

VK UP başkanı Jiří Zemánek, özellikle Olomouc’ta voleybolun “hayatta kalma moduna girmesi” gerektiğini belirtti.
Ben bir teknik direktör olarak kulüp yönetiminin sözleri ve kararları hakkında kesinlikle yorum yapacak durumda değilim. İçinde bulunduğum durumu biliyorum ve mümkün olan en iyi sportif sonucu elde etmek artık bana ve özellikle de oyunculara kalmış. Ancak şunu söylemeliyim ki Sayın Zemánek ve ben adil bir şekilde oturduk ve birbirimize hangi tedbirlerin uygulanacağını anlattık. Tabii Sayın Başkan’dan kooperatifin ve çevresindeki insanlara mümkün olan maksimum hizmet ve çalışma koşullarının sağlanmasını istedim.

Bu kısıtlamalar bağlamında bile takımın sezon öncesi hedefleri neler?
Temel sportif hedef, ekstra lig finaline yükselmek olacak ve geri kalan her şey mevcut form, sağlık ve şans meselesi olacak. Olomouc’ta oluşturulan ekibin kendine has nitelikleri var ama aynı zamanda sınırlarını ve potansiyel risklerini de biliyoruz.

Başkan Zemánek ayrıca kulübün yeni gelen oyunculardan tasarruf etmesi gerektiğini de belirtti. Belki de tasarruflarınız sayesinde koçluk koltuğunda kalma şansına sahip olduğunuzu düşünüyor musunuz?
VK UP ve Šternberk arasındaki uzun vadeli işbirliği sayesinde Olomouc kulübü yönetiminin beni ve işimi tanıdığını düşünüyorum. Beni seçtiler, bana güvendiler ve ekonomik faktörlerin mi yoksa başka bir şeyin mi rol oynadığı konusunda spekülasyon yapmak istemem. Artık bu güvenin karşılığını oyunla ve sonuçlarla mümkün olduğunca ödeyeceğim.

Olomouc voleybolcuları sevinçli.

Geçen seneki takımdan takımda sadece bir oyuncu kalmıştı. Bunun takımda belirli bir hiyerarşi veya uyum arayışı ve sonuçta sezon sonuçları açısından belirli bir komplikasyon olabileceğini düşünüyor musunuz?
Tamamen yeni bir takım kurduğumuz doğru ve şu anki görevim bu takımdan bir veya daha fazla lider çıkarmak, oyuncuların bireysel niteliklerini bulup daha da geliştirmek ve bunları mümkün olduğunca takımın yararına kullanmak. takım. Kesinlikle kolay bir mücadele değil ama bu yönde bile neye bulaştığımı biliyordum.

Koçluğa nasıl adım attınız?
Bay Lubomír Lindovský’nin beni antrenörlüğe getirdiği Opava-Kylešovice’de başladım. Okul takımlarına koçluk yaptım ve aynı zamanda birinci sınıf hakem seviyesine kadar hakemlik yaptım. Yirmi iki yaşımda Zemánek Bey’in teklifiyle Šternberk’e taşındım. Burada gençlerle de çalıştım ve küçük bir aile kulübü koşullarında, Çek Cumhuriyeti’nin kapalı alanda ve kumda kadınlar şampiyonlarının yanı sıra prestijli spor müsabakalarında birkaç kez antrenörlük yapma onuruna sahip oldum. kadın öğrenciler kategorisi. Mantıklı sonuç, kadın takımına ve şimdi de Olomouc’a, yani bir dizi başarılı oyuncunun izinden gitmekti. (kahkahalar).

Yeni bir role inanıyor musunuz?
Son derece alçakgönüllülükle, evet!

Yalnız kaldı. Yedi yeni takım arkadaşı var

Sadece bir. Yalnız biri. Yirmi altı yaşındaki süpürücü VK UP Olomouc Adéla Farská Henüz baharda olan Borovcová, son ekstra lig sezonunda bir sonraki sezonun eşiğinde bile takımda kalan tek oyuncu.

Artık Ukrayna’dan, Kanada’dan ve aynı zamanda örneğin İsrail’den yedi yeni meslektaşıyla tanışıyor. Diğer şeylerin yanı sıra, temizlikçi Anna Šotkovská Hana’ya geliyor. Bu yılın ikincisi, 2021’den itibaren Dukla Liberec ile ekstra lig şampiyonluğunun sahibi oldu.

Diğer ilginç isimler bloğu güçlendirecek. Dukla Liberec ile bronz madalya kazanan Michaela Nečasová, Fransa ikinci liginden Nancy’den yirmi iki yaşındaki İsrailli Dana Cohenová’nın yanında yer alacak. Yirmi yaşındaki Barbora Chaloupková, geçen yıl ilk ekstra lig başlangıcını yaptığı Šternberk’ten libero pozisyonuna geçiyor.

“Bu takım yeni teknik direktörümüz Jan Drešl tarafından seçildi ve sıkı mali koşullara bağlıydı. VK UP başkanı Jiří Zemánek, “Mücadele ve güzel voleybolla taraftarları salonumuza çekebileceğimize inanıyorum” dedi. Başkan, “Üzerinde yoğun olarak çalıştığımız güçlü bir ortak bulmayı başarırsak, takıma yeni eklemeler yapılmasını ve Olomouc voleybolunun hak ettiği pozisyonlara atak yapılmasını göz ardı etmiyorum” diye ekledi.

“Sınırlı finansal olanaklara rağmen ilginç isimleri ve kaliteli oyuncuları kadromuza katmayı başardık. Tek sorun, ekonomik durum için gerekli bir vergi olan daha küçük bir personel olabilir. Ancak ben takıma inanıyorum” dedi üniversite kızlarının yeni koçu Jan Drešl. Takımda sadece sekiz oyuncu var.