Byju’s, halka arz öncesi Aakash finansmanı için 250 milyon dolar arayacak

PiKe

New member
Byju’s, halka arz öncesi Aakash finansmanı için 250 milyon dolar arayacak

YENİ DELHİ: Dünyanın en değerli eğitim teknolojisi girişimi Byju’s, konuya aşina olan kişilere göre, özel ders hizmeti birimi tarafından dönüştürülebilir senetler ihraç ederek 250 milyon $’a varan bir gelir elde etmek istiyor.
Aakash Eğitim HizmetleriŞirketin eğitim sağlayıcısı, hisse senedine dönüştürülen tahvilleri, birimin planlanan halka arzının liste fiyatına göre %20 indirimli olarak çıkaracağını belirterek, bilgi kamuya açık olmadığı için isminin verilmemesini istedi. Byju’s’daki bazı yatırımcıların, konunun hassasiyetini gerekçe göstererek ayrıntıları açıklamadan tura katılmalarının beklendiğini söylediler.
Aakash’taki halka arz öncesi tur, girişimin bir likidite krizinin üstesinden gelmesine yardımcı olacak, çünkü ebeveyn düzeyinde fon toplama görüşmeleri uzun bir durum tespiti süreci nedeniyle erteleniyor. Bloomberg News’in haberine göre Bengaluru merkezli şirket, Aakash’ın halka arzı için düzenleyicileri seçmek üzere geçen yılın sonlarında bankacılarla görüşmelere başlamıştı.
Byju’nun bir temsilcisi yorum yapmaktan kaçındı.
Byju’s tarafından 2021’de yaklaşık 950 milyon dolara satın alınan otuz yıllık Aakash, gençlerin Hindistan Teknoloji Enstitüsü gibi gıpta ile bakılan okullara girmelerini sağlayan zorlu sınavlara hazırlanmalarına yardımcı olmak için fiziksel merkezler işletiyor. Aakash’ta fon toplama görüşmelerinin, özel sermaye şirketi TPG ve iki Orta Doğu egemen varlık fonu ile ebeveyn düzeyinde sermaye artırımı için yapılan görüşmelerin durum tespiti sırasında durdurulmasının ardından başladığını söylediler.
Bu arada, pandemi sırasında çevrimiçi ders vermedeki patlamanın ardından artan kayıplarla mücadele eden Byju’s, sözleşmelerini ihlal ederek 1,2 milyar dolarlık bir kredi anlaşmasını yeniden müzakere etmek için alacaklılarla ayrı görüşmeler yapıyor. Öğretmenlerin oğlu ve kendisi de eski bir öğretmen olan kurucu Byju Raveendran, şimdi grup için bir geri dönüş planı üzerinde çalışıyor ve bu yıl onu karlı hale getirme sözü veriyor.