Daha iyi bir emekli maaşı sözü verdi ama 191 milyon insanı soydu. Dolandırıcıya 8 yıl hapis

EnguLizyoN

New member
Bay Vrubel veya şirketi PIP Benefits, özel dolandırıcılık suçundan suçlu bulundu. Sonunda toplam kod 191,3 milyon krona gönderildi. Mahkeme ayrıca gerçek kod olarak adlandırılan kod, yani hatalar nedeniyle bozulan kod arasında da ayrım yaptı. Yargıç Martin Lsek, bunun 112 milyon krona tekabül ettiğini söyledi.

İkincisi, onu sekiz yıl hapis cezasına ve ayrıca ticari şirketlerin yasal organlarındaki faaliyetleri sekiz yıl boyunca yok etmeye mahkûm etti, bu nedenle yasa için tazminat ödemek zorunda kaldı. Müşterilerinden birinin önerisi üzerine iflasla sonuçlanan PIP Benefits’in mevcut iş kolunda faaliyet göstermesi on iki yıl süreyle yasaklandı.

Karar henüz kesinleşmedi, hem iddia makamı hem de savunma bir sonraki duyuruya kadar yalanlarını sürdürdü. Mahkeme davayı on bir ay boyunca görüştü, çünkü sanık yaklaşık iki yüz dolandırıcılığın tamamının dinlenmesini talep etti.

Pakete göre evdeki insanlara yalan söylemiş

Savcılara göre, yaygın dolandırıcılık 2010 yılında başladı, Vrubel sahte iddialarla, tutsak olduğunu iddia ettiği, geçersiz yatırım anlaşmalarıyla değerli bir emekli maaşı ayarladı. Halk ona yüzlerce, milyonlarca kron ödedi.

İki avukat, fonların yatırım kisvesi altında alındığının tartışılmaz bir gerçek olduğunu ve alınan fonların taşınmasının gerçek bir ihtimalinin bulunmadığını düşünüyorum.

Fonları başka amaçlarla kullanmak dışında fiili yatırım faaliyetini yalnızca sınırlı ölçüde gerçekleştirdi. Anlaşmaya varılan tahvilleri geri ödeyemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Büyük çaplı bir yasayla tehdit edilen ve 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Vrubel, kimseyi aldatmadığını söyleyerek suçu reddetti. Kendi deyimiyle uyuyordu ve üç çeşit sözleşmesi vardı.

Herhangi birini doğrudan veya dolaylı olarak herhangi bir şekilde kandırmak istediğimi reddediyorum. Mahkemede, mağdurların yarısının benim uzun süredir müşterilerim olduğunu, kimseye zarar vermek, kendimi zengin etmek, başka birine zarar vermek için hiçbir nedenim olmadığını söyledi.

Pek çok insanın yatırımlarını geri alamamasından dolayı üzüntü duyuyorum ancak kimseyi manevi olarak incitmediğimden ve kimseyi aldatmak istemediğimden eminim” diye ekledi.

Yeni bir dolandırıcılık numarasına dikkat edin! Bir NB çalışanıyla evlenin (27 Ağustos 2023):