Dgca: SHGM, AirAsia India’ya pilot yeterlilik kontrollerini geçmediği için 20 lakh Rs para cezası verdi | Hindistan haberleri

PiKe

New member
Dgca: SHGM, AirAsia India’ya pilot yeterlilik kontrollerini geçmediği için 20 lakh Rs para cezası verdi | Hindistan haberleri

YENİ DELHİ: Tata Grubu Hava Asya Hindistan (şimdi AIX Connect), bir denetimin uygunsuz pilot kontrollerini ortaya çıkarması sonrasında düzenleyici öfkeyle karşı karşıya kaldı. Buna göre, SHGM düşük maliyetli taşıyıcıya 20 lakh Rs para cezası verdi; eğitim başkanını üç aylığına görevinden geri çekti ve sekiz denetçiye her biri 3 lakh Rs para cezası verdi (toplam 24 lakh Rs). Para cezaları 44 bin Rs’ye kadar çıkıyor.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 23-25 Kasım 2022 tarihleri arasında LCC’de bir gözetim denetimi gerçekleştirmiştir. (Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün bir gerekliliği olan) programa göre araç derecelendirme kontrolü, SHGM düzenlemelerinin ihlaliyle sonuçlanır” dedi.
Bir AIX Connect sözcüsü şunları söyledi: “Kasım 2022’de üssün ana denetiminin ardından SHGM tarafından pilot eğitim tatbikatlarına ilişkin bir bulgunun gözlemlendiğini kabul ediyoruz. boşluk, sızdırmazlık yapılmıştır. Ayrıca bu tatbikatları, zorunlu yasal eğitim gerekliliklerinin ötesinde simülatör eğitimleri kapsamında zaten gerçekleştirmiştik. Faaliyetlerimiz için gerekli güvenlik marjlarından herhangi bir sapma olmadığını bir kez daha belirtmek isteriz. Bununla birlikte, SHGM kararını inceliyoruz ve mevcut yasal hükümler uyarınca bir itirazda bulunmayı değerlendiriyoruz.”
Daha sonra, sorumlu havayolu yöneticisine, eğitim başkanına ve tayin edilen tüm denetçilere, yasal yükümlülüklerinin gözetimi yapılmadığı için onlara karşı neden herhangi bir yaptırım uygulanmaması gerektiği konusunda bildirimde bulunulmuştur. SHGM, yazılı yanıtlarını inceledikten sonra havayoluna karşı yaptırım kararı aldı.
“Geçerli SHGM Sivil Havacılık Gerekliliklerinin (CAR’lar veya Kurallar) ihlali nedeniyle 20 lakh Rs mali ceza uygulanmıştır. İlgili SHY’ler kapsamındaki görevlerini yerine getirmediği için Eğitim Başkanının üç ay süreyle görevinden çekilmesi. Rs mali ceza SHGM bildirisinde, ilgili CAR’lara göre görevlerini yerine getirmediği için belirlenen sekiz denetçi Ltd.’nin her birine 3 lakh” eklendi.
Son günlerde düzenleyici kurum, Air India, Vistara, IndiGo ve GoAir sahte ürünler için.
Kol saati SHGM, AirAsia India’ya pilot yeterlilik kontrollerini geçersiz kıldığı için 20 lakh Rs para cezası verdi