Dholera: Vedanta-Foxconn, Hindistan’ın ilk yarı iletken tesisi için Dholera SIR’ı seçti

PiKe

New member
Dholera: Vedanta-Foxconn, Hindistan’ın ilk yarı iletken tesisi için Dholera SIR’ı seçti

YENİ DELHİ: Bir ilk olarak, Vedanta PTI haber ajansının kaynaklara dayandırdığı habere göre, Pazartesi günü elektronik üreticisi Foxconn, Ahmedabad’da bir yarı iletken ve ekran üretim tesisi kurma planlarını açıkladı.
Bu, Hindistan’daki ilk yarı iletken üretim tesisi olacak.
Ortak girişim, eyalette fabrika kurmak için 1.54.000 Rs yatırım yapmak üzere geçen yıl Gujarat hükümeti ile bir mutabakat zaptı (MoU) imzalamıştı. Anlaşma, bağımsız Hindistan tarihindeki en büyük kurumsal yatırımdı.
“Gujarat hükümet yetkilileriyle istişare halinde yapılan ayrıntılı bir site analizinin ardından, Vedanta ve Foxconn’un ortak girişimi, Dolera Yarı iletken ve ekran üretim tesislerini kurmak için SIR. Yetkili, PTI’ye verdiği demeçte, proje Hindistan Hükümeti tarafından ileri bir değerlendirme aşamasındadır” dedi.
Gujarat Eyaleti Başbakanı, Gujarat’ta kurulacak tesisin 1 lakh istihdam yaratmasının beklendiğini söyledi. Bhupendra Patel söylemişti.
Patel ayrıca hükümetinin tesisi kurmak ve başarılı kılmak için işbirliği yapacağını da söylemişti.
Eyalet hükümeti tarafından geçen yıl Temmuz ayında açıklanan ‘Gujarat Yarı İletken Politikası 2022-27’ kapsamında, bu projenin arazi alımında sıfır damga vergisi ve sübvansiyonlu su ve elektrik gibi büyük sübvansiyonlar ve teşvikler alması muhtemeldir.
Bir hükümet yetkilisi daha önce yaptığı açıklamada, Gujarat’ın ülkede yarı iletken ve ekran imalat sektörü için böylesine özel bir politikaya sahip olan ilk eyalet olduğunu söyledi.
Bu politika kapsamında, uygun projeler, üretim birimlerini kurmak için ilk 200 hektarlık arazinin satın alınmasında yüzde 75 oranında sübvansiyon almaktadır. Uygun projelere ilk beş yıl için metreküp başına 12 Rs oranında kaliteli su sağlanacaktır.
(PTI girişi ile)