‘Eğitim, UP’yi trilyon dolarlık bir ekonomi haline getirmede kilit rol oynayacak’ | Haberler

EnguLizyoN

New member

ŞANS: Başbakan’ın Ekonomi Danışmanı, KV RajuCumartesi günü eğitimin, özellikle yüksek öğretimin, Uttar Pradesh’in trilyon dolarlık ekonomisine ulaşmasına yardım etmede önemli bir rol oynayacağını söyledi.
Yüksek öğrenim toplantısında ‘YUKARI BİR Trilyon Dolarlık Ekonomi’ konulu bir oturuma başkanlık eden Raju, “Devasa insan gücünü üretken insan gücüne dönüştürmemiz gerekiyor. ülke dışında olduğu gibi.”
Özel kurumları GER’yi geliştirmek için yeni üniversiteler bulmaya çağırdı. “Küresel Yatırımcılar Zirvesi öncesinde yurt içi ve yurt dışı roadshow’lar, eğitime, özellikle yüksek öğretime 1,57 milyon Rs crore yatırıma yol açtı. Çoğu kampüs tasarımlarıyla yapıldı. Buradaki fikir, devleti yüksek eğitimli hale getirmek,” dedi. .
Sekreter, planlama departmanı, Alok Kumar UP’nin ortalama yaşı 21 olan yaklaşık 24 crore kişiden oluşan zengin bir demografik temettüye sahip olduğunu söyledi. .
Deloitte ortağı Swati Agarwal, “Hükümet, trilyon dolarlık bir ekonomi olmak için gençlere erişilebilir, karşılanabilir, geleceğe yönelik birinci sınıf eğitim ve beceriler sağlamaya odaklanıyor. Bu büyüklükte bir gündem ancak şu yollarla elde edilebilir: kamu-özel ortaklıkları ve hükümet bunu proaktif, öğrenci merkezli ve yatırımcı merkezli politika çerçeveleri aracılığıyla mümkün kılıyor.”
Teknik, Profesyonel ve Beceri Geliştirme ve Mesleki Eğitimden Sorumlu Genel Sekreter Subhash Chandra Sharma, teknolojinin yetenekli genç gücün becerilerini artırmada hayati bir rol oynadığını söyledi. “Tata ve eyalet hükümeti ile ortaklaşa 150 ITI’yi modernize ediyoruz. Bu süreçte 5.500 Rs değerinde MoU’lar imzalanacak.
Yüksek Öğretim Bakanı Yogendra Upadhyaya talimatıyla şunları söyledi: Yogi Adityanath, UP yeni bir yön gördü. Tanıtım gezileri için Hollanda ve Paris’e gittiğimde insanlar beni ve UP’ı Yogi’nin adıyla tanıdı.”