Ekolojist, gönüllü, teyze. 37 yaşında elinden geldiğince yardım ederken öldü

EnguLizyoN

New member
Kendisiyle birlikte 8 ve 5 yaşlarındaki iki çocuğunu büyüten eşi Karina Beneov, cumartesi günü kocasının ölümle ilgili acı haberi Facebook’ta paylaştı.

iDNES.cz için fotoğrafçı ve tasarımcı meslektaşı Jana Kloukov Kudrnov, Jiho Benee’yi hatırladı. Jim’le yıllar önce meyve bahçesinin yeniden canlandırılması sırasında, sahada fotoğraf ve film çekimlerine yardım ederken tanıştı.

Ukrayna’ya iki kez gittik. Kısa bir süre önce, sınır muhafızlarından Ukrayna’ya kadar birçok pulun bulunduğu pasaportunu tutarken fotoğrafını çektim. Kloukov Kudrnov, kendisinin sadece kişisel olarak seyahat edip yardım etmekle ve Ukrayna’ya yardım etmek için çok para toplamakla kalmayıp, aynı zamanda mülteci kadınları belki bir yıl boyunca evinde barındırdığını söyledi.

Pestoe, Ukraynalılara yardım konusunda da olumsuz tepkilerle karşılaştı, bu konuda hiçbir şey yapmadı ve üstesinden gelmeyi başardı. Bir yıl önce Çek radyosuna verdiğim bir röportajda hem kendime hem de ülkeme yardım etmem gerektiğini söylemiştim.

Ji Bene, mültecilere yardım etmenin yanı sıra, hem Turnberk’teki meyve değiştirme bahçesinde satışla uğraştı hem de kendisini satılık eşyaların iadesine adadı. İntikamla çiftliklerin etrafında dolaştı. Birkaç kez birlikte olduğumuz Polonya’daki ormanlarla ilgileniyordu. Kloukov Kudrnov, Ped Ace’in Blovska ormanındaki ağaçlara yönelik ablukaya yardım ettiğini anlattı.

Birisinin onun çalışmasını kabul edip etmeyeceğini zaman gösterecek. Pek çok düzeyde çeşitli projeleri vardı. Gerçekten yolundan çekildi. Birkaç kişi bana onun mesajını geride bırakmak istediklerini söyledi. Mesela düğünlerle ilgili resimli bir çocuk kitabımız var, bakalım nasıl olacak, bunun için henüz çok erken, diye ekledi.