Futbolu bırakması gerekiyordu. Şimdi Olomouc B notuyla tarih yazıyor

EnguLizyoN

New member
Ačko, sezonun ardından on dört maçta aldığı iki galibiyetle zorlu bir bahar geçirirken, ikinci lig rezervi şimdiden arka arkaya sekiz maç kazandı ve Pazar günü Chrudim'de dokuzuncu zaferini ekleyebilir.

“Sigma'nın hiç böyle bir dizisi olmadı. Sorun şu ki, ikinci ligde olan var mı? Bu bir rüya, bu konuda başka bir şey söyleyemem” diyor 23 yaşındaki Langer. Béčko ikinci lig tarihinde hiçbir zaman bu sezondan daha fazla puan toplamadı.

“Muhtemelen hepimiz aynı şekilde görüyoruz. Çok güzel, kimse sonunu istemez. Hiç böyle bir şey yaşamadım. Seriyi yıl sonuna kadar uzatmayı umuyoruz” diye planlıyor defans oyuncusu Mikeš Cahel.

Rakipler bile katılıyor.

“Onların formu muhteşem bir şey. Lauf'ları var ve puan topluyorlar. Ve oldukça hak edilmiş bir şekilde. Çocukların ve antrenör Tomáš Janotka'nın burada gösterdiği şeye saygı gösterin”, diye övüyor, Pazartesi günü Sigma'ya 1:3 mağlup olan Sparta B'nin antrenörü Luboš Loučka.

Daha da kötüsü, tamamen matematiksel olarak, iki tur kala Sigma B'nin FNL şampiyonluğu için bir şansı var. İlk Dukla'da beş puan kaybettiler, ancak Praglılar şimdiden kutlama yapıyor; yedek takımların üst düzey turnuvada oynayamaması nedeniyle birinci lige net bir şekilde doğrudan yükselme şansına sahipler. Dukla'nın hala play-off mücadelesi verecek olan Táborsk ile mücadelesi ve Sparta B ile de derbisi var.

“Eğer işler karışırsa ve biz birinci bitirirsek bu iyi olur ama biz maçlara böyle bakmıyoruz. Aksine, artık sadece şaka yapıyoruz. Kalan iki düelloyu da kazanmak istiyoruz, sonra birbirimizi göreceğiz. İkinci sıranın beş puan önündeyiz ve eğer savunursak muhteşem olur” diyor Langer.

Pazar günü saat 17.00'den itibaren Hanáci beşinci sıradaki Chrudim ile karşılaşacak, on üçüncü sıradaki Varnsdorf ise son turda onları kendi stadyumunda bekliyor. “Geri verecek çok şeyimiz var. Bizi evimizde 2:4 yendiler. Ve haklı olarak öyle. Harika bir maç oynadılar” diye anımsıyor Sigma Olomouc'un B takımının koçu Tomáš Janotka.

Ancak artık Olomouc'un B takımı maça bambaşka bir formda girecek. Sonbaharda altı maçın ardından sadece iki puan alabildiler. Sonra Olomouc halkı ayağa kalktı ama Kasım ayında yine Chrudim'e yetmediler. A takımının zaten sezonun dışında olması da Sigma için bir avantaj olacak, dolayısıyla yedek takımın kadrosu birinci lig takımının maçına bağlı olmayacak. Ama aslında Janotek'in grubu bunu umursamadı bile. Koç her hafta kadroyu değiştirmek zorunda kalsa da Sigma en son Mart ayında kaybetmişti.

“Ne olduğunu bilseydik bu bilgiyi satabilirdik. Üstümüzde bir çeşit sihir olmalı, muhteşem bir yolculuk. Başarıdan keyif alırız ama onu tasvip etmeyiz. Herkes yüzde 100'ünü yapıyor. Kabinde ve sahadaki duyguları görebiliyorsunuz, birbirimiz için çalışıyoruz. Biz iyi bir takımız” diye övüyor Langer. Sigma öğrencileri tüm cumhuriyetteki B sınıfları arasında bile en iyileridir. “Bu prestijli bir şey ve biz bundan memnunuz” diye başını salladı.

“Ben sadece çocukların sırtını koruyorum”

Teknik direktör Janotka, Líšn'deki 24. tur maçı öncesinde kulübe, Olomouc'taki temsilciler toplantısındaki ilişkileriyle ünlenen Belmondo gece kulübünü üç puanlık ziyaret etme sözü verdiğinde, Langer katılamadı. “Çocuklar gitti ama ben hemen A'nın düellosuna gittim. Sezon sonunda bunu telafi edeceğiz.”

Genel olarak bu sezon onun için büyük bir memnuniyet. Hatta kastaki bir yırtılma nedeniyle doktorlar ona 2021'de profesyonel futbol oynamayı bırakmasını bile tavsiye etti. Vazgeçmedi. Bu yıl on bir birinci lig maçına çıktı. Bir sezonda hiç bu kadar çok oynamamıştı. Ve gelecek yıl daha da fazla dakika için yarışacak.

Prostějov'dan Štěpán Langer (mavi) Varnsdorf kaptanı Pavlo Rudnytskyy ile düelloda

Aslında kendisi için daha doğal olan daha hücum pozisyonunda mı yoksa antrenör Janotka'nın yönetimi altında oynadığı savunma kalkanında mı olduğu umrunda değil. “Daha çok iş var ama kendimi kötü hissetmiyorum. Yarım yıldan fazla bir süredir bu pozisyondayım, oraya bir kez katıldım ve orada kaldım, bu benim için sorun değil. Daha çok savunma görevleri yapıyorum, bazen ileri gitmek istiyorum ama savunmacılar beni hemen durduruyor” diye anlatıyor Langer. “Saldırgan arzularım kaybolmadı ama benden geriye kalanlar. Bu rolü kabul ettim ve takımın bir parçası olduğum için mutluyum” diyor.

Yine de bu sene B takımında 5 gol attı, sık sık gol de atıyor. “Bazen oraya ben de dahil oluyorum. Ama ben olmasam da gol atılırdı. Ben esas olarak erkeklerin sırtını koruyorum.''