Gelin ve hastalarla sohbet edin veya bir şeyler oynayın. Hastane gönüllü arıyor

EnguLizyoN

New member
Šumperk Hastanesi gönüllü programı koordinatörü ve hastane papazı Pavlína Pospíšilová, “İnsanlarla çalışmaktan keyif alan, yardım etmek isteyen ve boş zamanlarını anlamlı bir şekilde doldurmak ve yeni deneyimler kazanmak isteyen gönüllüler arıyoruz” dedi.

“Etkinliklerinin ana içeriği, hastaların boş zamanlarını daha keyifli hale getirmek, onlarla birlikte olmaktır. Onlarla sohbet edebilir, kitap okuyabilir, çeşitli aktiviteler yapabilir, masa oyunları oynayabilir veya onlara yürüyüşlerde eşlik edebilirler” diyen gönüllüler, uzun süreli hastanede kalma sürelerini nasıl çeşitlendirebilecekleri konusunda da gönüllülerin kendi fikirlerini ortaya çıkarabileceklerini sözlerine ekledi. hastalar.

Ona göre, yalnızlık duygusunu en güçlü şekilde yaşayanlar ve herhangi bir profesyonel eğitim veya beceri gerektirmeyen biri gelip sadece konuşmaya veya onları dinlemeye geldiğinde bunu en çok takdir edenler onlardır.

“Basitçe söylemek gerekirse, gönüllülerin asıl görevi hastalara hastalıklarından biraz ‘dinlenme’ sağlamaktır. Sık sık sadece hastaların hayatını değil, aynı zamanda kendi hayatını da ve belki de ilk bakışta göründüğünden daha fazlasını zenginleştirir. Muhtemelen şu anda Interna Zábřeh’de en çok gönüllülere ihtiyacımız var,” diye özetledi Pospíšilová.

Gönüllülerin yaşı önemli değil, on sekiz yaşını doldurmuş, kendi iyi niyetiyle ve maddi bir karşılık hakkı olmaksızın başkalarına yardım etmek isteyen hemen hemen herkes gönüllü olabilir. İlgilenenler 606 044 869 numaralı telefonu arayarak veya [email protected] adresine e-posta göndererek başvuruda bulunabilirler.

Geçmişte hastanelerde çoğunlukla öğrenciler yardım ederken, bugün gönüllüler arasında, yaşam deneyimleri sayesinde hastanede yatan hastaların çok yetenekli refakatçileri olma eğiliminde olan gönüllüler ve yaşlılar giderek daha fazla görünmektedir.

Gönüllüler 2011 yılından beri Şumper Hastanesi hastalarını ziyaret etmekte ve şarkı söylemek, hafızayı güçlendirmek veya ortak yaratıcı faaliyetler icat etmek gibi çeşitli hobi aktivitelerinin yanı sıra refakatçi veya rehber rolünde bireysel ziyaretlerle vakit geçirmektedir. Ayrıca motivasyon programlarının düzenlenmesine yardımcı olurlar veya hastalara kültürel etkinliklerde eşlik ederler.