EnguLizyoN
New member
ŞANS: Ülkenin önde gelen kadın güreşçileri Vinesh Phogat ve Sakshi Malik’in BJP Milletvekili ve Güreş Federasyonu (WFI) Başkanı Brij Bhushan Sharan Singh’i yıllarca ulusal kamplarda çok sayıda kadın güreşçiye cinsel istismarda bulunmakla suçlamasından bir gün sonra, Hindistan Spor Otoritesi (SAI) Lucknow Center İcra Direktörü Sanjay Saraswat, 2020’de SAI’nin başına geçtiğinden beri hiçbir oyuncudan resmi veya gayri resmi bir şikayetle karşılaşmadığını iddia etti.
TOI’ye konuşan Saraswat, “Phogat ve Malik tarafından ileri sürülen iddialar kişisel niteliktedir ve Lucknow’daki merkezimizi ilgilendirmez” iddiasında bulundu.
“Liderliği devraldığımdan beri SAI Lucknow center, herhangi bir oyuncuya yönelik herhangi bir sömürü veya tacizden şikayetçi olmadı. SAI yönetimi, oyuncuların uluslararası düzeydeki tesislerde herhangi bir rahatsızlık yaşamamasını her zaman sağlamaya çalışır,” dedi Saraswat.
“Merkezimizde kadın oyunculara sürekli bir sorunları, kaygıları veya depresyonları olup olmadığını soruyoruz. Her zaman sorunlarını dinliyor ve gerektiğinde onlara tavsiyelerde bulunuyoruz. Kadın oyuncuların yanı sıra onları rahatlatmak için kadın antrenörler de var.”
SAI Merkezinin güvenliği hakkında şunları söyledi: “Beş Ulusal Mükemmeliyet Merkezimiz, oyuncuların ortak yaşam alanlarında bile CCTV kameralarla donatılmıştır. Bayan oyuncular için giriş çıkışından itibaren her şeyle ilgilenen bir bayan guard da mevcuttur.
“Ben de oyunculara ve teknik direktörlere tesisler hakkında sorular sormaya devam ediyorum. Oyuncular yurt dışına çıkıp oradaki spor tesislerini gördüklerinde daha fazla tesis isteyip istemediklerini soruyorum.”
SAI Lucknow’da 2010’dan 2013’e kadar antrenman yapmış İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları altın madalyası sahibi halterci Punam Yadav, Saraswat’ın görüşünü tekrarlayarak, “Lucknow merkezinde üç yıl antrenman yaptım ama kendimi hiç güvensiz ve güvensiz hissetmedim. Antrenörler ve personel bana çok yardımcı oldu. Lucknow SAI ile her zaman iyi bir deneyimim oldu.”
Bu arada, SAI’nin Lucknow’daki Ulusal Mükemmellik Merkezi’nde (NCOE) 18 Ocak’ta başlayacak olan ve 41 güreşçi, 13 antrenör ve destek personeli ile Kadın Ulusal Güreş antrenörlük kampı iptal edildi.
Astsubay Lucknow’un yönetici direktörüne, halihazırda kayıt yaptırmış olan ve kampçılar merkezden ayrılana kadar rapor vermesi muhtemel olan ulusal kampçılara tüm tesisleri sağlaması talimatı verildi. Kampın iptali ile ilgili gerekli bilgilendirme de tüm kampçılara iletilmiştir.
Güreşçiler WFI Başkanını Destekliyor
Asya Oyunları ve İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları madalyalı Divya Kakran, sosyal medyada paylaştığı bir videoda cinsel tacizle suçlanan Hindistan Güreş Federasyonu (WFI) başkanı Brij Bhushan Sharan Singh’i savundu.
Divya, “10 yıldır kamptayım. Haryana dışında güreş çılgınlığının ve tesislerin daha az olduğu eyaletlerden gelen kadın oyunculara hiçbir şey söylemedi. Bu oyunculara ayrımcılık yapılmaması daha çok onların çıkarına. Duruşma kaç kez tekrar yapılır ama artık öyle bir kural geldi ki, kişi duruşmada hata yapsa bile iki gün sonra tekrar verebilir. Bu, hak eden daha düşük seviyedeki çocukları terk etmemeye yardımcı olacaktır.”
“Başbakan Narendra Modi efendim, Brij Bhushanji’yi de iyi iş için övdü. Eskiden yurt dışına gittiğimizde iyi imkanlar bulamıyorduk. 2013 yılında Moğolistan’a ilk gittiğimde ne ekipman ne de yemekler iyi değildi. Federasyonunuzun parayı vermediği söylendi. Brij Bhushan Sharan efendim bizim için birkaç sponsor bulduğundan ve iyi tesisler elde ettiğimizden beri”.
Varanasi’den mücadele eden bir diğer Olympian Narsingh Yadav tweet attı, “WFI her zaman oyuncuların iyiliği için çalıştı ve başkanın şeffaf çalışma düzeni Brij Bhushan Sharan Singh’de adaleti sağlıyorlar”.