Haydarabad şirketi Franklin EV, 2023’ün sonuna kadar üretim kapasitesini ikiye katlayacak

PiKe

New member
Haydarabad şirketi Franklin EV, 2023’ün sonuna kadar üretim kapasitesini ikiye katlayacak

HAYDERABAD: Franklin EVHaydarabad merkezli bir elektrikli scooter üreticisi, 2023 yılı sonuna kadar buradaki Cherlapally’deki fabrikasında üretim kapasitesini ikiye katlamayı planlıyor.
İki hektara yayılan fabrika, şu anda günde vardiya başına yaklaşık 100 adet elektrikli iki tekerlekli araç üretme kapasitesine sahip.
Franklin EV kurucusu, “E-scooter’larımızı Myanmar ve Butan gibi daha yeni uluslararası pazarlara ihraç etme planlarımız olduğundan, kapasiteyi 50 Rs’lik ek bir yatırımla genişletmeyi planlıyoruz” dedi. Shashidhar Kumar dedim.
Şirket şu anda EV’lerini yerel pazara yönelik hizmetin yanı sıra Nepal ve Bangladeş gibi pazarların yanı sıra Afrika kıtasına ihraç ediyor.
Genişleme, şirketin iş gücünü Aralık 2023’e kadar mevcut 110 çalışandan 300’ün üzerine çıkardığını da görecek.
Teklifini 2021’de sunan ve şu anda ağırlıklı olarak Hindistan’daki Güney Hindistan pazarında bulunan Franklin EV, bu yılın Nisan ayına kadar %100 yerelleştirmeyi hedefliyor.