EnguLizyoN
New member
ŞANS: Bir Hong Kong şirketi Agra’ya yaklaşık 10.000 Rs yatırım yapacak ve Gautam Buddha Nagar elektrikli araç üretimi için iki fabrika kurmak.
Şirket, bu projeler için ve Agra’da bir lityum-iyon pil üretim tesisi kurmak için Lucknow’da kısa süre önce tamamlanan Küresel Yatırımcılar Zirvesi’nde Mutabakat Zaptı imzaladı.
Bu yatırımlar, altında 9.000’den fazla Rs 1.37 lakh crore MoU’nun imzalandığı MSME sektörünün bir parçasıdır.
Bir hükümet sözcüsü, birçok şirketin EV sektörüne yatırım yapmakla ilgilendiğini ve UP’nin yakında bir EV üretim merkezi haline gelebileceğini söyledi.
“MSME sektöründeki ilk dört MoU’nun tümü Hong Kong’lu Tauschen International Pvt Ltd tarafından imzalandı. Tauschen E-Motors Pvt Ltd, Agra’da elektrikli araç üretim tesisleri kurmak için 4.100 Rs yatırım yapacak. Tauschen E-Mobility Ltd yatırım yapacak Agra’da elektrikli iki tekerlekli ve üç tekerlekli araçlar için bir tesis inşa etmek için 2.050 Rupi daha. Ayrıca bir e-bisiklet ünitesi ve teknoloji transferi için bir Gautam Buddha Nagar girişimine 2.050 Rs yatırım yapacak” dedi.
Şirketin Hindistan’daki yan kuruluşu olan Tauschen Li-ion India Ltd’nin, Agra’da 1.640 Rs’lik bir yatırım için MoU imzaladığı bir lityum pil fabrikası kuracağını ve muhtemelen toplam 10.000 Rs yatırım yapacağını da sözlerine ekledi. proje.
Bu sektördeki bir diğer önemli Mutabakat Zaptı, Lucknow’da bir Başlangıç Vadisi arayan Dünya Ticaret Merkezi Noida Geliştirme Şirketi’ndendi. Proje, küçük ve orta ölçekli işletmeler ve MKOBİ’ler için destekleyici bir ekosistem görevi görecek. Şirket, 1.500 Rs tutarında bir MoU imzaladı.
Diğer büyük yatırım teklifleri arasında Hindistan Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Odası’nın MSME işletmeleri için Gautam Buddha Nagar’daki 1.000 Rs crore’den biri yer alıyor.
Güvenliği Sağlıyoruz (WPS VMI Security), Gautam Buddha Nagar’da ülkenin ilk tam vücut tarayıcı, konteyner tarayıcı ve raylı tarayıcı üretim tesisini kurmak için 900 Rs crore yatırım taahhüt etti.
Solar şarj edilebilir LED ampul lambaları üreticisi olan Japan Global Commerce, 656 Rs yatırımla Varanasi’de bir birim kuracak. Shreejee Enterprises, şirketin 600 Rs’lik bir yatırım için MoU imzaladığı MSME Endüstri Parkı altında Gautam Buddha Nagar’da özel bir MSME Endüstri Parkı geliştirecek. Triveni Engineering & Industries Ltd, Rampur’da bir etanol fabrikasının inşasına 345 Rs yatırım yapmayı planlıyor.
Bu sektörde önerilen diğer projeler arasında güneş LED lambası, etanol tesisi, paketleme ünitesi, otomobil parçaları vb.