IAS memurunun oğlu Lucknow’da dolandırıcılıktan lakhs kaybetti | Haberler

EnguLizyoN

New member
ŞANS: Bir IAS memurunun oğlu, cep telefonuna bilinmeyen bir cep telefonu numarasından gelen bir mesajdaki bir bağlantı aracılığıyla yarı zamanlı bir iş teklif edildikten sonra 7 lakh Rs’den fazla dolandırıldı.
Vipul Kumar Sahi Viijyant Khand bağlantıyı bir uygulama aracılığıyla aldı ve yarı zamanlı iş için günlük 1.500-3.000 Rs teklif edildi ve tıklama tuzağına düştü.
Mesaja tıkladığında, bir görev yapması istendi ve 11.000 Rs ile ödüllendirildi.
Daha sonra bir ekiple tanıştırıldı ve 11.000 Rs yatırdıktan sonra beş görevi gerçekleştirmesi istendi.
Bir UPI kimliği aldı ve banka hesabına 18.000 Rs aldığı 11.000 Rs havale etti. Daha sonra ikinci bir görev olarak 32.000 Rs yatırdı ve banka hesabına 38.000 Rs kredi aldı.
Yatırım yerine banka hesabındaki para kredilerinden cesaret alan Vipul, Ocak ayında 11.000 Rs, 55.674 Rs, 50.724 Rs ve ardından tekrar 50.724 Rs, 2.09.421 Rs ve 3.66.231 Rs çekerek toplam 7.43 Rs yatırdı. 4 ve 5 Ocak.
Vipul’dan görevi tamamlamak için 5.83 Rs daha ödemesi istendi. “Şimdi beni kandırdıklarını anladım. Onlara yanımda yatıracak param olmadığını söyledim ve parayı iade etmelerini istedim ama vermediler” dedi.
SHO Vibhuti Khand, Ram Singh bir dava kaydettiklerini ve soruşturmanın sürdüğünü söyledi.