EnguLizyoN
New member
ŞANS: Bir halin kaybı diğerinin kazancıdır. Ulusal başkentte popüler likör markalarının kıtlığına yol açan Delhi’deki tüketim vergisi ticaretindeki karışıklıklar, Noida ile UP-NCR’de alkol satışlarında bir sıçramaya yol açtı. Büyük Noida, Gaziabad Ve Meerut UP’nin tüketim vergisi dairesi için en çok hasılat yapan bölgeler olarak ortaya çıktı.
Esas olarak Hint Yabancı Likörüne (IMFL) yönelik artan talebin yönlendirdiği yıldan yıla %15’lik satış büyümesinin yanı sıra, likör perakendecileri de önümüzdeki mali yılda daha iyi iş beklentilerinden emin.
31 Mart’ta sona eren mali yıl ile 1 Nisan 2022 ile 31 Ocak 2023 arasında ülke likörü, IMFL ve bira satışlarından elde edilen gelir, yakın zamanda UP hükümetinin üst düzey yetkilileri tarafından analiz edildi.
10 aylık süre boyunca, üç tür likörün ticareti eyalet için 29.318 Rs topladı, hangi ülke likör satışları en yüksek tutarı (15.165 Rs) getirdi, ardından IMFL (9.675 Rs) ve bira (Rs) geldi. 4.447 crore). Üst düzey hükümet yetkilileri, performans ve tüketim kalıplarını bölümlere göre analiz etmek için, eyaletin 75 ilçede içki ticaretini denetlemekle görevlendirilen 18 özel tüketim vergisi komisyoncu yardımcısının elde ettiği geliri inceledi.
Ortalama olarak, her bölüm devlet hazinesine yaklaşık 1.630 Rs crore hesaplayacaktır. Meerut bölümü (Meerut, Gautambuddhnagar, Baghpat, Bulandshahr, Ghaziabad ve Hapur bölgelerinden oluşur), eyaletteki en yüksek miktar olan 3.907 Rs hasılat elde etti.
Lucknow bölümü (Lucknow, Sitapur, Lakhimpur Kheri, Hardoi, Unnao ve Raebareli’den oluşan) 3.285 Rs crore ile ödüllendirildi ve ikinci oldu. “Geçen mali yılda Lucknow bölümü, bölümdeki en yüksek geliri elde etti. Ancak bu yıl dinamikler değişti” dedi.
Eyalet için toplam IMFL gelirinin %16’sının Meerut bölgesi tarafından sağlandığını, Lucknow’un ise %11,5 gelir elde ettiğini sözlerine ekledi. Ayrıca tüketim açısından (dökme litre cinsinden satılan ve tüketilen alkollü içkilerin hacmi), talebin %15’ini alarak Meerut bölümü ilk sırada yer alırken, Lucknow %11,2’sini aldı. GB Nagar Bölgesi Bölge Özel Tüketim Memuru RB Singh, “Gelirimiz %20 arttı.
Böyle bir büyüme geçmişte görülmedi.” Benzer şekilde Ghaziabad’ın özel tüketim vergisi memuru Rakesh Singh, komşu ilçedeki gelirlerin neredeyse %10 arttığını sözlerine ekledi. Noida, Greater Noida ve Gautambuddhnagar’ın diğer bölgelerinde gelecek mali yıl için kapılacak olan 534 perakende likör mağazasının daha güçlü hissiyata işaret eden bir başka göstergesi, 28 Şubat’ta gerçekleşen piyangonun ilk aşamasına dahil edildi. 528 mağazanın bulunduğu Ghaziabad’da ilk etaptan sonra sadece iki mağaza bulunuyor.
Geçen mali yılda, ilk aşamadan sonra Gautambuddhnagar’da 52 mağaza bulunurken, Ghaziabad’da 76 mağaza mevcuttu. İçki dükkanını yenileyen Noida’daki Sorkha’dan SK Kaushik şunları söyledi: “Geçen yıl Ağustos’tan Eylül’e kadar IMFL’ye, özellikle birinci sınıf markalara yönelik güçlü bir talep gözlemledik. Daha önce likörlerini Delhi’den satın alan birçok çalışan yönetici, düzenli müşterimiz oldu.