EnguLizyoN
New member
MUTLULUK: Hindistan Yönetim Enstitüsü, Lucknow (IIM-L), zihinsel refahı anlamak ve desteklemek için yeni bir mutluluk merkezi yarattı.
IIM-L direktörü, merkezin ABD merkezli Rekhi Vakfı ile ortaklaşa kurulduğunu söyledi. Profesör Archana Shukla Cumartesi günü 37. toplantıda adresinde. “Bu merkez, davranış araştırmaları yürütecek ve mutluluğu teşvik edecek ‘akıl laboratuvarları’ oluşturarak stres ve kaygı sorunlarını anlamamıza yardımcı olacak.” Şukla söz konusu.
Shukla ayrıca, Ağustos ayından itibaren potansiyel girişimcilere sektörle ilgili beceri, bilgi ve deneyim sağlamayı amaçlayan yeni bir programın – MBA (Girişimcilik ve İnovasyon) – başladığını duyurdu.
IIML’nin Niti Aayog tarafından UP’nin planlama departmanının kapasite geliştirmesi için “Devlet Dönüşüm Kurumu” olarak seçildiğini ekledi.
“Gelişmekte Olan Ekonomilerde Pazarlama Merkezi (CMEE), sürdürülebilir su tasarrufu ve yönetimi konusunda Hindistan genelinde bir çalışma yürütmek için Dr Vasantha Lakshmi Yardım Vakfı Araştırma Merkezi ile ortaklık kurdu. Buna ek olarak öğrenciler, sıcak ve kapsayıcı bir kampüs ortamı yaratma konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak IIM-L’de ilk ‘Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Kulübü’nü kurdular. Profesör Shukla söz konusu.
Mezun olan öğrencilere hitaben konuşan Shukla, “Liderlik sadece başarıya ulaşmak değil, aynı zamanda toplum üzerinde olumlu bir etki yaratmaktır. Bir yönetim mezunu olarak, organizasyonlarınızın ve topluluklarınızın geleceğini şekillendirmek için eşsiz bir fırsatınız var.”
Ayrıca öğrencilerden etik ve dürüstlüğe öncelik verilmesi gerektiğini her zaman hatırlamalarını istedi. “Bu, karar vermeye yardımcı olacak ve kapsayıcı ve tüm bireylere saygılı bir çalışma kültürü oluşturmaya olanak sağlayacaktır” dedi.
Akademik yıl boyunca, IIM-L fakültesi ulusal ve uluslararası dergilerde 152’den fazla makale yayınladı. Shukla üç üye olduğunu söyledi – Prof Samir K Srivastava, Prof Suresh K Jakhar ve Profesör Sushil Stanford Üniversitesi’nde yapılan ve Elsevier tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre Kumar, dünyadaki bir yıllık etki açısından en iyi %2’lik araştırmacılar arasında yer alıyor.