İlk 4 BT şirketi, üçüncü çeyrekte işe alımlarda keskin düşüş görüyor

PiKe

New member
İlk 4 BT şirketi, üçüncü çeyrekte işe alımlarda keskin düşüş görüyor

BENGALURU: Hindistan’ın en büyük dört BT hizmetleri şirketi, 23 MY’nin üçüncü çeyreğinde toplam 5.000’den az çalışan ekledi. Yavaşlayan işe alım eğilimi, ikinci çeyrekte, dört şirketin ilk çeyrekte eklediklerinin yaklaşık yarısı olan 28.836 kişi eklemesiyle başladı.
Ancak Q3 önemli bir dönüş yaptı. Aslında, TCS ve Wipro her ikisi de net personel sayısında bir düşüş gördü. TCS için bu 2.197 düştü, Wipro’nun işgücü yaklaşık 500 düştü.
bilgi sistemleriişgücü yaklaşık 1.600, HCL’ler ise 2.945 arttı.
Bu durum sorulduğunda Wipro CEO’su Thierry Delaporte, TOI’ye şirketin ilk çeyrekte çok sayıda dışarıdan yetenek getirdiğini ve rekor sayıda birinci sınıf öğrencisi işe aldığını söyledi. Şimdiki kesinti, dedi, makroekonomik belirsizliğin bir yansıması.
Taze endeksin – şirketin projelerde sahip olduğu yenilerin sayısı – artık çok sağlıklı olduğunu söyledi. “Çeyrek çeyrekte daha taze endeksi geliştirdik. Bu benim için önemli ve birinci sınıf öğrencilerine yatırım yapmak istiyorum. Wipro’da daha taze bir kültür yoktu. Son çeyreklerde bunu bir adım öteye taşıdık ve yatırımın karşılığını alıyoruz” dedi.
BT danışmanı Parekh Jain BT sektöründeki işe alımlardaki yavaşlamayı, bu şirketlerin birçoğunun belirli çeyreklerde düşüşe tanık olduğu 2008-2009 mali krizi sırasında yaşananla karşılaştırıyor. Infosys ve TCS, Haziran 2009 çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre bir düşüş yaşarken, HCL aynı dönemde 200’den az çalışanı işe aldı. jain dedim. HCL’nin işgücü Mart 2009’da Aralık 2008’e göre azaldı.
“Bu çeyreğin sessiz rakamları, önceki devralma için bir düzeltme. Büyük BT şirketleri geçen yıl personel arıyordu ve bu yılın ilk iki çeyreğinde de devam etti. Bunun iki nedeni vardı: birincisi, hem dijital iş hem de paket servis anlaşmaları için pandemi sonrası yüksek talep; ikincisi, yetenek yeni kurulan şirketlere ve küresel teknoloji şirketlerine taşınırken yüksek ciro. Jain, şimdi her iki faktörün de ılımlı olduğunu söyledi.
Phil FerstCEO’su HfS çalışması, durgunluktaki bir ekonomide BT şirketleri arasında yüksek maaş noktalarında yeni personel almaya devam etmeme arzusu olduğunu söyledi. “Liderler, kalitenin her zaman iyi olmadığı ve ücretlerin çok yüksek olduğu yerlerde yeni personel eklemeye devam etmek yerine sahip oldukları kaynaklardan daha fazlasını elde etmek istiyor. Fersht, personel değiştirmenin maliyetinin %40’a kadar daha yüksek olduğunu, bu nedenle yeni mantranın “elinizden gelenin en iyisini yapın” olduğunu söyledi.
ray wangAmerikan bilişim danışmanlığı şirketi Constellation Research’ün CEO’su , personel kaybının tüm dünyada bir fenomen olduğunu söyledi. “Bu kısmen müşteri bütçelerindeki kısıtlamanın bir yansımasıdır” dedi.