Jammu’ya bağlı Archana Express AC koçunda UP’de polis TTE’ye saldırdı | Haberler

EnguLizyoN

New member

ŞANS: Bir tren bileti denetçisinin (TTE) bir AC otobüs minibüsünde polis memurları tarafından saldırıya uğradığı iddia edildi. Jammu’ya bağlı Archana Ekspresi Salı öğleden sonra, TTE sivil üniformalı Varanasi’den seyahat eden bir memurdan ya AC otobüsü için bir bilet almasını ya da trenden inmesini istedi.
Bu rapor verildiğinde, Archana Express, bilinmeyen polise karşı yazılı bir şikayette bulunmak için Sandeep Singh’in gittiği Lucknow’a henüz ulaşmamıştı.
TOI’ye konuşan baş bilet denetçisi (CTI) Sandeep, “A2 (AC2) otobüsünde, tren saat 15:30 civarında Pratapgarh tren istasyonuna vardıktan sonra saldırıya uğradım” dedi.
Olayların sırasını anlatırken, ‘Yolcu biletlerine bakıyordum ki A2 otobüsünde biletsiz bir yolcuya rastladım. Bileti ödemesini istedim ve yolcu polis olduğunu söyledi. Ondan tekrar bileti ödemesini veya trenden inmesini istedim, ardından hararetli bir tartışmaya girdi ve tren Pratapgarh’a vardığında sonuçlarıyla beni tehdit etti. Yolcu, Varanasi kavşağından seyahat ediyordu.”
“Bu arada 77 yaşında ishal şikayeti olan bir bayan yolcudan acil telefon aldım. Ben de biletsiz yolcuyu bırakıp yetmişlik yolcuya gittim. İshalli bir hasta için beklemede olması için Pratapgarh istasyonunu uyardım. Tren Pratapgarh’a varana kadar kadın yolcunun yanındaydım. Ancak Khakee’de bana saldırmak için bekleyen adamlar olduğundan haberim yoktu. Tren durur durmaz üniformalı adamlar A2 otobüsüne binip memurla birlikte biletsiz yanıma geldiler. 30 saniyeden az süren kısa bir görüşmeden sonra bana saldırmaya başladılar. Tren yolcuları saldırıya tanık oldu” dedi.
Trenin Pratapgarh’da beş dakika durduğunu, ancak asi memurlar trenden indiğinde yeşil sinyal verildiğini iddia etti. Tren peron 1’de durdu.
Olayın ardından Sandeep, demiryolu kontrolüne acil durum çağrısı yaptı ve ardından GRP ve RPF görevlileri Amethi tren istasyonunda ifadesini almaya geldi.
47 yaşındaki Sandeep, “Tanımlanmak üzere önümde teşhir edildiğinde memurları teşhis edeceğim” diyor.
Bu arada, Lucknow bölümü GRP daire görevlisi Sanjeev Kumar Sinha, olayla ilgili şunları söyledi: “SHO, GRP ve Pratapgarh A2 otobüsüne ulaşabildiklerinde tren hareket etmişti. İlk bakışta, TTE’nin gerçekten kötü muamele gördüğü ortaya çıktı. Bu nedenle, GRP Lucknow’a Sandeep Singh’in yazılı şikayetinin bir kopyası ellerine geçer geçmez FIR başvurusunda bulunması talimatını verdim.”
Sinha, “GRP’nin olayla ilgisi bulunursa, hiçbir memur bağışlanmaz” diye ekledi.
Pazartesi günü erken saatlerde, UP polis memurlarının Amarnath Ekspresinde biletsiz seyahat ettikleri için TTE ile karşı karşıya geldiklerini gösteren iki dakikalık bir video viral oldu.
Videoda bir polis memurunun TTE’ye gözdağı verdiği görüldü.
TOI, CPRO, NER’e konuşan Pankaj Kumar, “Trenlerde biletsiz seyahat eden ve ardından TTE’ye kötü davranan polis memurlarının asi davranışlarını göz önünde bulundurarak, sivil polise veya sivil polise olsun tüm memurlara karşı uygun işlemin yapılması için GRP yazdık. trende seyahat ederken demiryolu kurallarına uymamaları durumunda demiryolu polisi.”
Ayrıca TTE’den, polisin uygunsuz davranması durumunda hemen kontrole haber vermesini istedik” dedi.