Janotka'nın Sigma'nın yeni koçu olacağı onaylandı. Bunu hayal bile etmedim, diyor

EnguLizyoN

New member
Olomouc kulübü değişikliği web sitesinde doğruladı.

“Bu benim için büyük bir zorluk ve fırsat. Uzun süre düşünmedim. A. ile süresiz sözleşme imzalayan Janotka, “Bunu hayal bile etmedim” dedi.

“Geçen sezon B'de kalitesini kanıtladı. Sigma'nın spor menajeri Ladislav Minář, kendi genç oyuncularıyla çalışmak ve burada yetişen kaliteli koçlarla çalışmak her zaman önemli olmuştur ve Tomáš sıradaki kişinin kendisi olabileceğini gösteriyor” dedi.

Çarşamba sabahı Janotka, ikinci en yüksek müsabakada sezonun en iyi teknik direktörü ilan edildi ve öğle yemeğinden kısa bir süre sonra resmi olarak A takımının teknik direktörü ilan edildi. Yedek takımı ikinci ligde tarihteki en yüksek puana sahip olan takıma götürdü, takım Dukla Prag'ın üç puan gerisinde ikinci oldu ve sezon sonunda üst üste on maç kazandılar.

Aynı zamanda Janotko'nun profesyonel futbola ilk katılımıydı. Daha önce Sigma'nın gençlik takımında veya gençlik milli takımlarında yer aldı. Baş antrenör Sigma B. ile paralel olarak milli takımı nasıl yönetti?

“Geldiğimde bunun geçici bir çözüm olacağını biliyordum, çünkü gençlerde de olsa bir milli takım antrenörü ile ister birinci ligde ister ikinci ligde olsun profesyonel futbolda bir antrenörün işlevi kesinlikle uyumlu değil. . Tam zamanlı bir temsilci olmanız ve kendinizi yüzde yüz buna adamanız gerekiyor” dedi Janotka, iDNES.cz için yakın zamanda yapılan bir röportajda.

Bu nedenle Sigma yeni sezona kendini yüzde yüz adayacak. “Bir oyuncu ve antrenör olarak her zaman hedeflerim vardı. Bir kişinin bunlara sahip olması gerektiğini düşünüyorum, çünkü eğer bunlara sahip değilse başarılı olma şansı çok fazla değil” dedi yeni basılan lig koçu.

“Erkek futbolunda teknik direktör olarak kısa bir tecrübesi olmasına rağmen, oyuncu olarak geçirdiği dönemden itibaren birinci ligin neleri gerektirdiğini çok iyi biliyor. Ayrıca, geçen yıl B takımına liderlik ettiği genç oyuncuların dahil edilmesine önemli ölçüde yardımcı olabileceğine inanıyoruz” diye düşünüyor teknik direktör Minář.

Janotka'nın uygulama ekibi henüz tamamlanmadı ancak önümüzdeki birkaç gün içinde bu durumun değişmesi bekleniyor. “Karakter olarak bana yakın olan insanları seçme fırsatım oldu. Bir değişiklik yapılması gerektiğini hissettim. Birkaç gün içinde her şey sona ermeli” dedi Janotka.

iDNES.cz'den alınan bilgilere göre yardımcıları, uzun süredir Sigma oyuncusu olan Michal Vepřek ve Jiří Saňák'ın eski asistanı Ivo Gregovský olacak.

“Bu konuya baştan sona gireceğim. Aynısını oyunculardan da isteyeceğim. Ben duygusal bir insanım ve kaybetmeyi sevmiyorum. Takımıyla yeni sezon hazırlıklarına başlayacak olan Janotka, “Bunu oyunculara aktarmaya çalışacağım ki biz her zaman kararlı olalım, mücadele edelim, her şeyi sahada bıraktık ve bu konuda kimse bizi eleştirmesin” diye konuştu. 17 Haziran'da.

42 yaşındaki Brnolu oyuncu, Sigma formasıyla kariyeri boyunca 170'in üzerinde maça çıktı. 2012 yılında Hanáci Çek Kupası'nı kazandığında ilk Olomouc kupasının kazanılmasına yardımcı oldu. Kısa bir süre sonra Brno ve Budějovice'de de çalıştı.