EnguLizyoN
New member
ŞANS: Genç bir adam, Agra-Luckknow otoyolunda Etawah’a doğru 100 km/s’nin üzerinde bir hızla iki tekerlekli aracını kasksız kullanıyor. Şaşırtıcı bir şekilde, arka camında “” yazan bir slogan olan bir araba tarafından durdurulur.Yamraj ne bheja hain bachaane ke liye, upar jagha nahi jaane ke liye’. Sürücü arabadan iner ve motosikletçiye bir kask verir ve ardından kaskla yolculuğuna devam etmesini ister.
Olayın iki dakikalık videosu Salı günü viral oldu ve sosyal medya kullanıcıları, sürücüyü yol güvenliği konusundaki hassasiyeti nedeniyle selamladı. Araç kullanırken bile kask takan bu sürücü bugüne kadar ülke genelinde 56.000’den fazla kask dağıttı ve yaklaşık on yılda 30 kişinin hayatını kurtardı. Ancak şimdi, güvenlik kampanyasına ayak uydurmak için mücadele ediyor. Greater Noida’daki dairesini çoktan sattı ve hatta kasksız sürücülere kask almak için karısının mücevherlerine karşı borç para aldı.
“Bana deli deyin ama yol güvenliği arayışıma devam edeceğim. Önümüzdeki haftalarda, kask satın alma ve koruyucu koruyucu taşıma masraflarını azaltacağım için Bihar’ın Kaimur bölgesindeki atalarımın köyü olan Bhadari’ye döneceğim. Altı yaşında bir oğlum (Ansh Singh) var. Maliyeti azaltmak için köyümdeki bir devlet okuluna kabul edilmesini planlıyorum, ancak kask almaya ve hayat kurtarmaya devam edeceğim” dedi. raghvendra singhTam zamanlı bir karayolu güvenliği gönüllüsü olmadan önce birçok çok uluslu şirkette hukuk danışmanı olan Dr.
Daha çok Hindistan’ın Kasklı Adamı olarak bilinir, 36 yaşında raghvendra arkadaşının onu yol güvenliği girişimini üstlenmeye iten trajik ölüm öyküsünü paylaştı.
“Mart 2014’te Greater Noida’da bir trafik kazasında iyi arkadaşım Krishan Kumar Thakur’u kaybettim. İki tekerlekli aracıyla bir kaza geçirdiğinde kask takmıyordu. Ailesinin tek çocuğuydu ve ondan sonra doğdu. 20 yıllık evlilikleri. Bu kaybın acısını kaldıramadım ve o günden itibaren kasksız iki tekerlekli araç kullanan herkese kask vermeye karar verdim” dedi. Büyük Noida’da.
Geçen ay, Raghvendra’yı Delhi’de iki tekerlekli bir araçta kasksız sürerken gördükten sonra kask teklif eden bir Indore adamı (Vikram Singh), sadece bir hafta sonra Kota’da bir trafik kazasından sağ kurtuldu. Kask, Vikram’ın kafasını kurtarırken, iki tekerlekli arabası tamir edilemeyecek şekilde ezildi.
Karayolu Taşımacılığı ve Karayolları Bakanı Nitin Gadkari bile Raghvendra’yı yol güvenliği çabalarından ötürü övdü.
“Emeklerimden dolayı Birlik Bakanı ve hatta aktörler de dahil olmak üzere diğer bazı önemli şahsiyetler tarafından övüldüm ama üzüldüğüm ama pişman olmadığım bir destek almadım. Tek amacım arkadaşımın hayatını kurtarmak. Umarım bir gün daha iyi kaynaklara sahip biri bu çabamda bana katılır. Şu anda beni koşulsuz destekleyen sadece eşim Dhanlaxmi Singh ve oğlum,” dedi Raghvendra.
Raghvendra babasıyla yaşamayı planlıyor Radhey Shyam Singh’in Bihar’daki evi ve girişimine devam ediyor.