Kayakalp Operasyonu, UP’nin ilkokullarında 6 yıl içinde 60 L yeni kayıt gördü: CM Yogi Adityanath | Haberler

EnguLizyoN

New member

ŞANS: Başbakan Narendra Modi’nin ülkenin dört bir yanından gelen öğrencilerle etkileşime girdiği bir Pariksha Pe Charcha programında konuşan Uttar Pradesh Başbakanı Yogi Adityanath 60 bin kadar yeni öğrencinin kabul edildiğini söyledi Temel Eğitim Kurulu nedeniyle son altı yılda okullarda Kayakalp Operasyonu.
Konuş Kaptan Manoj Pandey CM, etkinliğe katıldığı UP Sainik Okulu’ndan beş yenisinin geleceğini söyledi. Sainik Okulları gelecek yıl UP’de. Ayrıca velilerden ve okul müdürlerinden, öğrencileri sağlıklı rekabet için 10. ve 12. sınıf sınavlarına girmeye teşvik etmelerini, ancak yüksek puan almaları için üzerlerinde aşırı baskı uygulamamalarını istedi.
Program sırasında okul çocuklarıyla etkileşimde bulunan CM, 2017’den önce çocukların okula çıplak ayakla gitmek zorunda kaldıklarını, ancak artık uygun üniformalara ve okul çantalarına sahip olduklarını iddia etti.
“Halkın katılımı ve bölümler arası koordinasyon ile Temel Eğitim Şurası okullarında altyapı iyileştirilirken, müfredat da iyileştirildi ve öğrenci kaydında önemli bir artış sağlandı. Skill India Misyonu gibi çabalar, eyaletin eğitim senaryosunda daha fazla değişiklik getirme kampanyasına ivme kazandıracak” dedi.
Etkinlikte CM, 2021-22 lise ve ara sınavlarında eyalet ve ulusal düzeyde hak kazanan öğrencileri tebrik etti. Buna 825 erkek ve 873 kız dahildi. CM, birkaç çalışmadan elde edilen son sonuçların kızların iyi durumda olduğunu gösterdiğini söyledi. Devlet hükümetinin kız çocuklarının eğitimine özel önem verdiğini ve mezun olana kadar onlara ücretsiz eğitim verdiğini de sözlerine ekledi. Ayrıca Mukhyamantri Kanya Sumangala Yojana hakkında da konuştu.
Ödüllendirilen öğrenciler arasında hak eden sekiz öğrenci, lise ve ortaokulda Orta Öğretim Konseyi sınavında ilk on pozisyonu elde eden diğer 57 öğrenci, Madhyamik Sanskrit Shiksha Parishad’da ilk 10’a giren 24 öğrenci ve ICSE ve CBSE’de ilk 10’a giren 33 öğrenci vardı. Her birine 1 lakh Rs, bir tablet, madalya, şapka ve alıntı verildi ve ebeveynleri bir eşarp ve türbanla onurlandırıldı. İlçe düzeyinde lise ve Ortaöğretim Kurulu ara sınavlarında ilk 10’a giren 1.549 öğrenciye 21.000 Rs, tablet, madalya, kep ve birer sertifika verildi.
CM ayrıca Vidya Samiksha Kendra’nın açılışını yaptı. Bu, Öğle Yemeği Modülü, Gençleştirme Modülü, İlham Veren Kalite Modülü, Teftiş Modülü, Beceri Test Modülü, Kasturba Gandhi Balika Vidyalaya Modülü ve Aktiviteler Modülü için hizmet veren 60 kişilik bir çağrı merkezidir. Aşağıda, Saral uygulaması üzerinden tüm öğrenciler için üç ayda bir yeterlilik testleri yapılacaktır.