EnguLizyoN
New member
DEHRADUN: Pazar günkü 98. ‘Mann ki Baat’ bölümünde 36 yaşındaki görme engelli halk şarkıcısı Bageshwar, Puran Singh Rathoreteşvik ettiği için Başbakan Modi tarafından övüldü. Uttarkand halk kültürü TOI onunla Pazartesi günü konuştu ve şarkıcının şarkı söyleme konusunda resmi bir eğitimi veya eğitimi olmadığını, ancak çok fazla inancı olduğunu keşfetti. Televizyon,’ dedi alınan Puran Ustad Bismillah Khan Yuva Puraskarbu ay Delhi’de.
‘6 aylıkken su çiçeği nedeniyle görmemi kaybettim’
Ailemin tedavimi karşılayacak yeterli parası olmadığı için altı aylıkken suçiçeği nedeniyle görüşümü kaybettim. Ama şarkı söylemeyi çok severdim ve 11 yaşında başladım. Pratik ve azim beni buraya getirdi,” diye ekledi Puran. Beş kardeşin en büyüğü olan Puran, “Tek ihtiyacım olan bir melodi ve sözler içeriden akmaya başlıyor” dedi. Puran düğünlerde ve dini etkinliklerde şarkı söylerken, aile tarım arazilerinde çalışarak geçimini sağlıyor.
Üç kız olmak üzere dört çocuk babası olan Puran, ailede görme engelli tek kişidir. Puran’ın ‘One Day Baraat’ şarkısı, Dehradun’da bir Ranjit Singh tarafından YouTube’a yüklendiği sosyal medyada büyük beğeni topladı. Singh, Puran’ın müziği kaydetmesine ve internette yayınlamasına yardım eder. Halk şarkıcısı ayrıca kendi YouTube kanalı ‘Puran Singh Rathore, Uttarakhand Lokgayak’ ile geldi.