Kulüp patronu, patronun kulübü taşıması gerektiğini, yılda en az 40 milyon vermesi gerektiğini düşünüyor

EnguLizyoN

New member
Olomouc böylece Sigma gençlik desteği ve kaliteli bir stadyumla ilgilenenlere garanti veriyor. Belediyenin, kulüpte nüfuz sağlamak amacıyla yabancı bir tarafla yürütülen mevcut müzakereleri uzaktan izlemesinin de nedeni budur. Ayrıca Blue Crow Sports Group henüz spesifik bir teklif sunmadı.

2025 baharına kadar henüz çok zaman olmasına rağmen şehir yönetimi şimdiden yeni bir kira sözleşmesinin hazırlıklarına başladı.

Mülkiyet hukuku konularından ve spor tesislerinin yönetiminden sorumlu olan Belediye Başkan Yardımcısı Miroslava Ferancová (ANO), “Son kısım olan batı tribünü şehrin mülkiyetine alacağız” dedi.

“Bu nedenle sahip olduğumuz tüm mülkiyet haklarının tanımlanacağı yeni bir kira sözleşmesi yapmamız gerekiyor” diye gerekçe gösterdi.

Şehrin sadece bir hissesi kalacak

Altı yıl önce Olomouc konseyi, futbol stadyumunun taksitle 145 milyon krona satın alınmasını onayladı. Anlaşmanın bir kısmı, batı standının 21 milyon değerindeki hisselerle takasıydı. Ancak Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sübvansiyonları nedeniyle gayrimenkulün bir kısmına ilişkin sözleşme önümüzdeki Mayıs ayına ertelendi.

Sigma'yı isteyen Amerikalılar kimler?

• Blue Crow Sports Group, üç yıl önce eski Houston Astros genel menajeri Jeff Luhnow'un etrafındaki bir grup iş adamı ve yönetici tarafından kuruldu.
  • Aynı yıl, Meksika ikinci bölümü Cancún'u, ardından İspanyol ikinci bölümü Leganés'i satın aldı. Onu ikinci lig Dubai Elite Falcons ve yakın zamanda yine ikinci ligde yer alan Vyškov takip etti.
  • MF DNES'in geçen ay MFK Vyškov'un çoğunluk hissesinin devralınmasıyla bağlantılı olarak bildirdiği gibi, Blue Crow'un başkanı, aynı zamanda spor iş ortamında da deneyime sahip olan Houston yatırımcısı Ben Guill'dir. Amerikan elit futbol ligi MLS'de Houston Dynamo'nun ortak sahibiydi ve aynı zamanda beyzbolda da aktifti, bu da onu Luhnow ile bir araya getirdi.
  • Tüm grubun başında yer alan kişi beyzbol hakemiydi ve aynı zamanda Blue Crow, 2022'de İspanya ikinci lig kulübünün başına geçtiğinde en aktif adamdı ve ardından masanın ortasında yer aldı. Ancak şu anda Leganés, tıpkı Vyškov gibi, rekabet tablosunu yönetiyor ve elit Primera División'a doğru ilerliyor. “Sporu seven çok ciddi insanlardan oluşan bir grubu temsil ediyorum ve tek umursadığımız şey Leganés'in büyümesini başlatmak. Biz sadece Amerikalı değiliz, aynı zamanda Meksikalıyız, Salvadorluyuz, Nikaragualıyız, Kanadalıyız ve Hintliyiz. Dünyanın her yerinden geliyoruz ama bir aradayız. Büyümeye yardımcı olmak için spor sevgisinde birleştik. Ve tabii ki kazanmak için” dedi görevi devraldığında Madrid'in banliyölerindeki taraftarlara.

Yeni sözleşme taslağının önümüzdeki aylarda tamamlanması gerekiyor, böylece Olomouc, kulübün spor sahasının kullanımı için ödediği kiraya (şu anda yıllık 720.000 kron ve KDV artı giriş ücretinin yüzde beşi) güvenebilir. gelecek yılın bütçesinde.

Bugün şehir, anonim şirket SK Sigma Olomouc'un yaklaşık yüzde 23'üne sahiptir. Bundan sonra kente tek sembolik pay kalacak.

Bölgenin en büyük spor salonunun toplam bedelinin yaklaşık 13 milyon kronu sözleşmenin imzalandığı yılda belediye tarafından ödenmiş, geri kalanı ise 6 milyon kronluk altı aylık taksitlerle ödenmişti.

Olomouc Belediye Başkanı Miroslav Žbánek (ANO), “Mülk işlemlerinin tamamlanması ve transferle bağlantılı olarak, artık Olomouc'ta futbolun ortak sahibi olmayacağımız için Sigma ile sözleşmeye dayalı ilişkileri sıkılaştıracağız” dedi.

Ona göre ilk görev bu olacak. “Bunun bir parçası olarak birçok şeyin kavramsal olarak daha netleşmeye başlayacağını düşünüyorum. Belediye başkanı, “Kulübü desteklemenin veya desteklememenin nasıl olması gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok, ancak her şey yasalara uygunsa ve ilişkiler katlanılabilir olursa, temel bir değişim ihtiyacı görmüyorum” diyor.

Ona göre şehir, stadyuma ve spor desteğine yatırım yapmaya devam edecek. “Ben her zaman siyasetçilerin sıradan taraftarlar olarak tribünler dışında futbol hakkında konuşmaması gerektiğini savunanlardan biri oldum. Öyle kalacağına inanıyorum” diye özetledi Žbánek. “Aynı zamanda varlık yönetimini ve özellikle de altyapı futbolunun gelişimini destekleyerek, yatırımcıların veya ortakların kulübe eninde sonunda girişi için onun sağlığını ve istikrarını açıkça ilan edeceğiz” diye açıkladı.

Şehir temsilcileri, kulüpte mülk satın almakla ilgilenen ABD'nin Teksas eyaletindeki yatırım grubu Blue Crow Sports Group'un temsilcileriyle Ocak ayında yapılan ilk toplantıda da bu pozisyonu sundu.

Belediye başkanı, “Sanırım bu şehir için müzakerelerin sonu ve geri kalan her şey profesyonel sporla uğraşan insanlara kalmış” diye ekledi. Şubat ayındaki bir sonraki toplantı bile durumu iyileştirmedi.

Olomouc Amerikalıların ne diyeceğini görmek için bekliyor. SK Sigma Olomouc yönetim kurulu başkanı Petr Konečný, “Belirli bir teklif alınmadı” dedi.

“Onlara bu yıl için ne kadar para öngördükleri hakkında sorular sordum. Şu ana kadar bütçeye bakacaklar, maliyetlerde rezerv olup olmadığına bakacaklar, oyuncuların eğitimi konusunda mümkün olduğu kadar verimli çalışmak, transfere alışmak gibi genel şeyler söylediler. politikası” diye tanımladı.

“Satılık tek deneme var”

Yeni sahibinin kulübü daha iyi yönetemeyeceği ihtimalini göz ardı etmiyor. Konečný, kulübün yaklaşık yüz milyon dolarlık bütçesine atıfta bulunarak, “Bunun çok daha iyi yapılabileceğini ve aynı zamanda şu anda sahip olduklarımızla idare edilebileceğini düşünmüyorum.” dedi.

Ona göre ilgili tarafın şu anda uzun vadede yılda en az 40 milyon kron getirmesi gerekiyor. “Yatırımcı değil patron aradığımızı iddia ediyorum. Yatırımcı, yatırımın değerleneceği beklentisiyle kulübe bir şeyler koyan, sponsor ise spor yapmak istediği için para veren, toplumsal saygı, reklam veya benzeri bir şey elde eden kişidir. Ancak Sigma'dan para kazanmayı beklememeli çünkü o zaman bu para başka bir yerde kaybolmuş olmalı” diye açıkladı Konečný.

Stadyumun satışı sırasında güçlü bir ortak bulunması gerektiği konuşulsa da henüz bir sonuca varılamadı. Sonuncusu ise yaklaşık 20 yıl sonra 2017 yılında Sigma'dan ayrılan girişimci Josef Lébr'dir.

O zamandan beri, büyük bir Opava kamyon taşımacılığı şirketi Lukáš Urbanec'in sahibi olan işadamı ve resmi Zdenek Zlámal Sr.'nin ilgisi ve kulüp efsaneleri Pavel Hapal, Radim Kučera, Tomáš Ujfaluši ve David Rozehnal'ın teklifi hiçbir yere gitmedi.

“Birileri hâlâ bizim görevlere tutunduğumuzdan ve patronları reddettiğimiz konusunda şüpheleniyor. Ancak bizim düşüncemiz, kulübü kim devralırsa sorumluluğu üstlenmesi gerektiğidir” dedi Konečný.

“Kendi adıma şunu söyleyebilirim ki, eğer böyle biri bulunursa görevimi ona devrederim, çok ciddiyim, bunu yıllardır söylüyorum. Elbette satış sırasında ilgilenmemiz gereken bütçenin yanı sıra, yeni sahibinin bununla ne yapmayı planladığı gibi başka hususlar da var” diye ekledi.

Yeni hissedar konusundaki görüşmelerin uzun sürdüğünü kabul ediyor ancak emin olunması gerektiğinin altını çiziyor. “Şansımızı riske atamayız, sadece tek şansımız var. İkinci olarak, birisinin Sigma'yı devralmasını ve işi şu anki gibi yürütmesini istemiyoruz, operasyonu bir araya getirmek çok zor” dedi yönetim kurulu başkanı.

“İnsanlar bazen böyle bir yönetimin, böyle oyuncuların olduğunu söylüyorlar ama başka birisi de bu konuyla aynı şekilde ilgilenseydi, yani borçlanmak yerine bütçeyi yerine getirseydi bunun ne faydası olurdu? Bu hiç mantıklı değil. Sigma'yı transfer edecek biri gelmeli” diyerek Konečný kulübe diferansiyel sermaye getirme ihtiyacına değindi.