Kurtlar artıyor, yetiştiriciler sürülerden korkuyor. Bazıları sona ermeyi tercih ettiklerini düşünüyor

EnguLizyoN

New member
“Kurtlar her yerde ve korkarım. Onları Haná'da varsa, hayvanlara sahip olma şansı yok, ”dedi.

Kurtlar, Prostějov yakınlarındaki bir sonraki Olšany'deki otoyoldaki oluğun iki yıl önce bulunduğu için korktu.

“Yolda ısırdığı kurbanlarda tükürüğünün dibinden koruyucular rotasını haritaladı. Bavyera'dan Kosíř çevresindeki Moravia'dan Olšany'ye gitti, bu yüzden doğrudan etrafımızda yürüdü, ”diyor Zelena.

Ayrıca kurtların yakındaki askeri bölgede Libavá Au'da olduğunu biliyor. “Çevredeki köylere gidiyorlar ve keçilerimden korkuyorum. Bir soyağacı ile üreme hayvanlarım var, onları performansı kontrol altına alıyorum ve bu yüzden kaliteli hayvanların yerini hiç kimse almayacaktı. Bu yüzden onlarla yaşamalarına ve üremeyi bırakmalarına izin vereceğim, ”diye damıkçı belirlendi.

“Haná Jeseníky değil, Wolf buraya ait değil”

Girişimci Richard Benšek de sürülerini Prostějov bölgesindeki bělecký değirmeni etrafında tutuyor.

“Yaklaşık bir ay önce iki genç kurt gördüm ve beş yıl önce canavarı fark ettim. Bunu korumacılara bildirdim ve kurtların Drahanská Yaylaları'nda olduğunu doğruladılar ve aksiyon radyoları nedeniyle beş yıl önce burada olmaları çok muhtemeldir ”diye açıklıyor.

Kurt varlığından memnun değil. “Yıl boyunca otlatma sığır yetiştiriciliğim var, AI Kurt hiçbir şey yapmadığında, buzağılar sorunsuz yakalandı ve yolunuzu açacak sürüyü parçalayabilir. Bu yüzden hangi önlemleri alacağımı ve üremeye devam edip etmeyeceğimi bulmalıyım. ”

“Fark, Jeseníky Dağları'nda, minimal şehirciliğin olduğu bir yerde mi yoksa burada kültürel bir manzaranın bulunduğu Haná'da ve ne kilometrenin bir köyünüz olduğu. Böyle bir alanda, sürüyü güvence altına almak ve çitler inşa etmek de zordur, çünkü bu peyzaj geçirgenliğini azaltır ”diye açıklıyor. Otlayan köpekler almayı da düşünmüyor.

“Kurt başına en az iki köpekle sayılır, ancak paketlerde yürürsünüz, bu yüzden kaç köpeğe sahip olacağımı bilmiyorum. Dürüst olmak gerekirse, sürüyü savunmak için eğitilmiş ve utangaç ve genellikle kaçan bir kurttan çok daha tehlikeli olan mera üzerinde otlayan bir köpekten daha bir kurtla tanışmayı tercih ederim ”diyor Benýšek.

Ormanlık dağ bölgeleri onlar için idealdir

Canavarın ilerlemesi ve yeni bölgeler aradığı gerçeği, korumacılar ve avcılar tarafından teyit edilmektedir. “Kurtlar ormanlarla doludur. Gölgede, bir fotoğraf tuzağı, taşkın yatağında yakalandılar ve Drahany onları ikinci yıl boyunca Vlčice'e getiriyor. Kurtların askeri bölgede olduğunu güvenle biliyoruz. ”

Protivanov ve Niva yakınlarındaki Olomouc bölgesinin güneybatı burundaki çift yakın zamanda Doğa ve Peyzaj Koruma Ajansı (AOPK) tarafından doğrulandı.

“Kurtların oluşumuna ilişkin doğrulanmamış raporlar bize uzun zamandır geliyor, ancak şimdiye kadar açık kanıtlar var. Bununla birlikte, artık bireysel hayvanların hareketini ve en son bir çift kurtun hareketini yavaş yavaş yakalayan fotoğraf tuzaklarının yardımıyla keşiften teşekkür ettiler. Tarlada koşan biri ve yol daha sonra halk sayesinde belgelendi ”diyor Aopk'tan Antonín Krása.

Koruma uzmanlarına göre, kurtlar sadece bu bölgeden geçtiler. “Ancak, son haftalardan gelen tekrarlanan gözlemler, olası olaylarının burada dikkate alınması gerektiğini göstermektedir.”

Aopk'tan Petr Šaj'a göre, eşsiz kurt insidansı artacak. “Bir paket oluşturmazlarsa, manzaradan geçerler ve onlara en uygun nerede olacağını ararlar. Orman dağ bölgeleri onlar için idealdir ”diye açıklıyor.

“Olomouc bölgesinin güney kısmı, kurtların açıkça olduğu Libavá askeri bölgesini takip ediyor, böylece orada görünebilirler. Zábřeh Yaylalarında da artan kayıtlar var, bu yüzden bir kurt çifti de olması muhtemel ”diye ekliyor.

Kurt yardım edebilir miyim, damızlık anlamına gelir

Örneğin, yaklaşık üç yüz koyun ve koç, on inek ve on üç at tarafından tutulan Zábře bölgesindeki Brníček'ten Michal Hrdlička, kurtun gelişine gidiyor.

“Muhafız köpekleri olarak bir sürü ile yürüyen ve bölgeyi işaretleyen iki domuz aldım. Ayrıca daha iyi çitler inşa edeceğim, elektrikli çitlerim var ve nereye gidiyor, elektrik ağlarında bel, ”diyor şansa hiçbir şey bırakmayan Hrdlička.

Çiftçi, “Kurtlar için bir besleyici oluşturmamak önemlidir, çünkü manzaradan geçip teminatsız bir sürüyle karşılaştıklarında, onu hor görmezler, tam anlamıyla onlar için belirli bir tablodur.”

Kurtların yerel manzaraya ait olduğunu düşünüyor. “Yiyeceklerinin yüzde 90'ından fazlası bol miktarda ve büyümüş hayvanlar, hayvanların sadece yüzde ikisi ile. Böyle bir kurt, vahşi domuzlardan parçalanmış ve meralardan çok sayıda genç ağaç kurtarıyor ”diye açıklıyor.

Hrdlička, “Birkaç yıldır yaşadığı české Budějovice'deki meslektaşım çiftçim, Wolves'in onu her yıl kış tahıllarının yüzde otuzunu kurtaracağını övüyor.”

Aopk'tan Jindřiška Jelínková'ya göre, yetiştiricilerin sübvansiyonlar için çizebilecekleri sürülerini güvence altına almaları çok önemlidir. Ayrıca öldürülen veya yaralı hayvanların yerini alıyorlar.