Kušej, Jurasek. Prostějov’da kim büyümeye devam ediyor? Kulüp patronu zayıf oyuncu Píchal’a güveniyor

EnguLizyoN

New member
David Jurásek’in hikayesinin muhtemelen ayrıntılı olarak sunulmasına gerek yoktur. Slavia Prag’dan Portekiz’in Benfica takımına 14 milyon Euro’ya transfer oldu ve ilk hazırlık maçında gol kaydetti. “Benzer tipolojik olarak, çok fazla sol bek bulamazsınız. Sayıları ve bizde sahip olduğu veriler, Premier Lig’deki bazı oyuncuları bile geride bıraktı.”

Becerikli bek, A Milli Takım’da şimdiden üç başlangıç topladı.

Küçük bir temsilci olan Vasil Kušej, yurtdışında da denemek istediği gerçeğini saklamıyor. Gençliğinde Alman kulübü Dresden için oynadı, ardından Çek Cumhuriyeti’ne döndü. Şimdi önde gelen Çek takımları, şu anda Mladá Boleslav’da ikinci sezonuna başlayan çevik ve tıknaz forvete aç.

“Prostějov’a döndüğümde yönetime Vasil’in bizim için en önemli ve en iyi oyuncu olduğunu söyledim. O zaman bile lige çıkma potansiyeli olduğunu gösterdi. Her zaman tehlikeli olabilir,” dedi eski satranç koçu Pavel Šustr, Prostejov’un bir başka yeteneğine.

Ancak başlangıçta Prostějov’da, ikisi de ikinci ligde bile başlangıç dizilişinde net bir yeri olması gereken oyuncular arasında olmaktan çok uzaktı.

“Sadece ligimizde değil, Avrupa’da da büyük ilgi gören oyuncuların elimize geçmesinden gurur duyabiliriz. 1. SK Prostějov’un başkanı, yönetimimizin iyi çalıştığını gösteriyor” diyor.

Başkanın kendisi bana el koydu, Jurásk’ın Portekiz’e satışından elde edilen yüzdeler de Prostejov’un kasasına aktı ve Vasil Kušej ile sözleşme aynı şekilde belirlendi. “Erkekler kariyerlerine burada başladı veya yeniden başladı. Jura, “David Jurásek’in kariyeri bir buçuk yıl içinde inanılmaz bir dönüş yaptı ve birdenbire önde gelen Avrupa kulüpleri onu istedi,” diye ekledi Jura.

Jurásek, Brno’dan Prostějov’a geldi, Zbrojovka çırağı altı lig başlangıcı yaptı. Kušej, Avusturya’nın Innsbruck takımında başarısız bir karşılaşma ve ardından Ústí nad Labem’de ikinci ligde oynadıktan sonra Prostějov’a ulaştı.

“Altıncı tura kadar gelmedim ve çoğunluğa katılmak her zaman yanlıştır. Bir süre B, bazen A olarak oynadım. Sonra yılbaşı sonrası antrenman başladı, kendimi iyi hissettim, ilk maç üssünde şans yakaladım. Ama sonra covid geldi,” diye hatırlıyor Avusturyalı Anabasis’ten Kušej. Çek Cumhuriyeti’ne döndükten sonra dalgın genç adam olgunlaştı ve şunu fark etti: “Ya mücadele etmeye başlarım ya da futbol beni desteklemez.”

Prostějovsk’tan David Píchal uçuşta, Ostrava’nın kaptanı Tomáš Zápotočný beyazlar içinde.

František Jura şimdi başka bir Jurásek veya Kušej’in yakında Prostějov’da görüneceğine inanıyor. Gelecek vaat eden bir isim, Baník’in düzenli bir oyuncusu olan yirmi bir yaşındaki orta saha oyuncusu Petr Jaroň.

Prostějovský, deneyimli bir lig oyuncusu olarak Haná’dan Mladá Boleslav’a geçen David Píchal’da büyük bir yetenek gördü. Ancak sağlığı onu uzun süredir rahatsız ediyor. Bir bacağı biraz daha uzundur ve bu onun için o kadar zorluklara neden olur ki, profesyonel kariyerini yirmi iki yaşında durdurmak zorunda kalır.

Jura, “Şu anda takım için fitness koçu yardımcısı olarak çalışıyor ve testlerini bitiriyor,” dedi ve geri dönüşünü hâlâ umduğunu ve buna inandığını da sözlerine ekledi. Belki kışın.