Libav belediye başkanı genel fonun iptali nedeniyle temsilci olarak kalacak

EnguLizyoN

New member
Geçen ay köydeki durumu muhalefet temsilcileriyle görüştükten sonra istifa etmeye karar veren Tich, bunu yazılı olarak açıklayacağım dedi.

30’unda belediye başkanlığı görevinden istifa edin, temsilcilik görevini sürdürün. TK, belediye meclisinin yeni belediye başkanının seçimine sonbaharda karar vermesi gerektiğini söyledi.

Bölge Devlet Temsilcisinin prosedürünün duruşma günü olacağını ve Libav Şehri belediye başkanı ile belediye çalışanının cezai mahkumiyetinin mahkemeye çıkacağını kesinlikle biliyorum. O yüzden mahkemenin belediyelere sahip çıkacak, bağımsız ve tarafsız bir belediye vasisi atayacağını umuyorum. Köy temsilcisi Oldika Valtoov, bu adımla vatandaşlar arasında zaten gergin olan durumun belki de nihayet sakinleşeceğini söyledi.

Köyün koruyucusu

Devlet temsilcisinin kararından memnun olmayan Libav kasabasının temsilcisi Oldika Valtoov, Yüksek Devlet Temsilcisine (NSZ) başvurdu. N navc’a göre ilçe devlet temsilcisi köye bir vasi atamayarak hata yaptı.

Sadece Bay Pavel Stavinoha, suçlanan belediye başkanı tarafından köy meclisinin koruyucusu olarak atandı. Bana göre köyün vasisi ancak köyün en yüksek organı olan meclis tarafından atanabilir. Ancak konseyin bir üyesi olarak, gün içinde konseyde bu konunun görüşülmediğini kendisine beyan etmem gerekiyor. Burada belediyenin kanunla atanmış bir vasisi yok, atanan vasinin sanıklardan birinin reşit olmayan biri olduğunu söylediler.

NSZ Mal, bu konuyu inceledik ve bölgesel devlet temsilciliğinin bir üst olarak ceza davasının askıya alınmasına ilişkin bu prosedürü incelemesi gerektiği sonucuna vardık dedi.

Ona göre, denetimden Ostrava’daki Bölgesel Devlet Temsilciliği Ofisinin Olomouc şubesi sorumlu. Sipariş iki ay içinde verilecek.

Anne ve oğul anlaşması

Belediye başkanı ve belediye meclisinin iki çalışanı zimmete para geçirmekle suçlandı. Polise göre belediye hazinesinden 407.000 kronu zimmetine geçirdi. alobce onu şartlı olarak kırmızı renkte durdurdu. Belediye başkanı bunu biliyordu ve kodu ödedi ve bunun için zimmete para geçirme suçundan yargılanıyordu ve bu nedenle beş yıl hapisle tehdit edildi.

Örneğin Alobkyn’e göre belediye başkanı, annesi ve oğluyla işin yürütülmesi konusunda bir anlaşma yaptı, ardından talimat verdi ve belediye, anne ve oğlunun emekli maaşlarını kendi kontrolündeki bankaya yatırdı. Toplam 160.000 krondu.

Dosyaya göre belediye başkanı hayali eseri köy halkına verdi ama onların bundan haberi yoktu. Seznam Zprvy sunucusunun bildirdiğine göre, sözleşmelerine göre, doğrudan genel hazineden aylık 6.000 ila 10.000 kron dahil olmak üzere emekli maaşı alıyordu.

Muhalefet temsilcileri yakın zamanda Tichou’yu görevinden almayı başaramadı. Tutuklama sırasında Libav belediye meclisi köşelerinde müzakere etti.

Yaptığım eylemden pişmanım. O sırada Tich (Nezvisl Libav), günün düzeltildiğini ve yasal olarak kapatıldığını söyledi.

Hetman Josef Suchnek (Pirti ve STAN) aynı zamanda Zij’in Libav Şehri’ndeki tek temsilcisini de temsil ediyordu. O dönemde temsilcilere belediyenin kendisine ve bölgeye utanç getirdiğini, bundan belediye başkanının sorumlu tutulması gerektiğini söylemişti.

Belediye başkanı istifa etmeye karar verdiyse sorun değil. Durumun yönetilmesine yardımcı olmak için Libav Şehri tarafından yönetilmeye hazır olan Suchnek, “Zamanın geldiğini düşünüyorum ve bu adımı attığı için belediye başkanına teşekkür etmek istiyorum” dedi.