Liberec – Olomouc 2:0, üst üste beşinci ev sahibi galibiyet. Penner ve Horsky bir araya geldi

EnguLizyoN

New member
Kuzey Bohemyalılar, Ekim 2021'den bu yana altı maç sonra ilk kez ligde Sigma'yı yendi ve Hané'li rakipleriyle sıralamada altıncı sırada yer aldı. Ancak Teplice'de ertelenen bir maçı var.



ÇEVRİMİÇİ


Maçı dakika dakika izledik.


Slovan, kış tatilinde Pilsen'e giden yaratıcı orta saha oyuncusu Červo'dan mahrum kaldı. Antrenör Kozel, rolünü çoğunlukla sonbaharda yedek kulübesinden yeni atlayan 19 yaşındaki Ukraynalı Varfolomeyev'e emanet etti. İç saha savunması yine Malmö'den aldığı krediyi bahar kısmına kadar uzatan ve Çek Cumhuriyeti'nin en iyi uçuşunda 150. maçını oynayan Chaluš tarafından yönetildi. Slovan'da ligde ilk kez orta saha oyuncusu Penner ve Hollandalı forvet Kok ilk 11'de oynama şansı yakalarken, Frýdek ise sağlık sorunları nedeniyle yedek oyuncular arasında bile yer alamadı.


Kış tatilinde Sigma, Slavia'nın satın aldığı Zmrzlı'yı kaybetti. Onun yerine Sláma, rezervin sol tarafında yer aldı ancak Hanák'ın uzun vadeli desteğinin yerini alamadı. Sigma'nın kış takviyeleri baharı yedek kulübesinde başlattı, Gambiyalı forvet Singhateh ancak aradan sonra sahaya çıktı.


Ev sahibi takım maçın başından itibaren hücumda oynadı ancak şut atmaya başladıklarında uzun süre isabetsizlik yaşadılar. 24. dakikada Nijeryalı Ghali ceza sahasına girdi ancak direğin yanından dışarı çıktı. Öte yandan Vodháněl, uzaktan ve yakın mesafeden denedi ancak ilk yarım saatte yaptığı üç denemenin hiçbirinde golü atamadı.


Sonbaharda ligde sadece 13 dakika forma giyen Kok, devre arasına 10 dakika kala Çek Ligi'ndeki ilk golünü atmaya çok yaklaşmıştı. Rakip savunmanın yaptığı bir hatadan sonra kendini kalecinin önünde yalnız buldu, ancak topu daha iyi yerleştiremedi ve Macík girişimini direğe doğru itti. Slovak kaleci daha sonra Crovat Kulenovic'in şutunu çekti.



Liberec'li futbolcu Olaf Kok hayal kırıklığına uğradı



Taraf değişikliğinin hemen ardından Hanák savunmasının birbirinden ayrıldığını fark eden Penner, 48. dakikada 30. lig maçında ceza sahası kenarından ilk golü attı. Slovan eğleniyordu ve Ghali'nin kafa vuruşu defans oyuncusu Beneš tarafından neredeyse kale çizgisinden saptı.


Konuk takımın en skorer ismi Juliš, maçın bitiminden bir saat sonra ilk kez dikkatleri üzerine çekti.Kaleci Bačkovski şutunu üst direğe çarptı. Sezonun geri kalanında da kimse onu şaşırtmadı, bu yüzden lig sezonunda dördüncü kez gol yemedi.


Bitime 10 dakika kala, yedek oyuncu Horský, Ghali'nin isabetli orta sahasına koştu, ayrıca voleyle ilk kez ligde en çok gol atan oyunculardan biri oldu ve zirvedeki yirminci maçında ev sahibi takıma üç sayı kaydetti.