Liberec – Olomouc 4:1. Ev sahibi ekip seriyi tamamlayarak çeyrek finale yükseldi.

EnguLizyoN

New member
Liberet hokey oyuncusu, konuk ekibin kalan fauller sayesinde oyuna tamamen hakim olduğu ilk periyotta beraberliği kesti. En iyi depo liderlerinden ikisi olan Jakub Rychlovsk ve Tom Filippi ilerlemeye katkıda bulundu. İkinci yarıda golleri Marek Zachar ve Jaroslav Vlach attı.

Bu zaferle Liberec, Sparta ile çeyrek finale yükseldi ve Hradec Krlov, Hradec Krlov'u Pardubice deplasmanına gönderdi. Kuşun içinde Ob srie zanou.

Kaleye şut: 21:5.

Pesilo'nun oyunlarıyla ev sahibi takım ilk yarıda mutlak üstünlük kurdu.

Rychlovskho'nun 3. dakikadan itibaren gösterdiği çeviklik onlara kayma hızını kazandırdı. Jiho Ondruka, şarkının tonunda temel oyunun en iyi kalecisiydi ve solo koşu sakin bir şekilde çıktı. Bir backhand ile diski uzanmış Jakub Sedlek'in arkasına koydu.

Liberec Olomouc 4:1 (son skor 3:2)

İkinci etabın hemen ardından Rychlovsk, boynunda buzla kabine gitti ve yarışın sonlarındaki zorlu saniyelerde bir tür tetanoz hastalığına yakalandı.

Jan vrek kale direğine dirsek darbesiyle onu seçmedi, serideki ilk maçına yeni başladı. Beş dakika sonra oyun dışı kaldı, adım ve köpeğinin kararı misafir konuk tarafından beş dakika ceza ile değerlendirildi.

Olomouck Jan vrek, Jakub Rychlovskho'ya sert faulün ardından kulübeye gönderildi.

Sağ kenardan, Filippi'nin en verimli oyununu, çemberin tepesinden atılan uzun bir çapraz şutun ilk turunda ilk golünü kullanarak kullandı.

Olomouc'un defans oyuncuları tarafından yapılan şut Sedlek'in arkasına gitti ancak o bir kez daha kale direğine çarptı. Üstelik Olomouc'un ilk golünü yakalayan ve maçın ikinci yarısında sakatlanan Branislav Konrd'un bu kez müsait olmasına rağmen.

İlk yarının bitimine sekiz saniye kala defans oyuncusu Dalibor Eznek, ev sahibi takımın iç saha koşusunu kırdı ve maviden perdeyi geçerek Dvid Hrenko'nun golünü attı. Çelişkili bir şekilde, teyzenin durumu buna işaret etmese de konuklar kabinlerden başları dik çıkabiliyorlardı.

24. dakikada Jakub Orsava'nın tehlikesi Hnenk tarafından yakalandı ancak top tutmadı.

Ev disipline edilirken misafir kendi hatası nedeniyle kavganın ortasında kaldı. Altı buz hokeyi oyuncusu tarafından zayıflatıldılar ancak hayatta kaldılar.

Kısa bir süre sonra Tygi onlara yeniden huzur veren bir maç sergiledi.

Marko Zachar'ın sopasını kalenin önüne koyması yeterli oldu, Adam Najman'ın diski tam yerini buldu. Domc li bu kez iki gl'lik bir potla kabinlere gitti.

İlk golü atan Marek Zachar (sadece) Adam Najman'a geldi, kafayla gol attı.

Son yarıda Martin Fako-Rude'un kaliteli vuruşu öne geçmedi, atış şekli nedeniyle verilen kararla golü bozuldu.

Ancak 44. dakikada Michal Bula'nın faulünden sonra ilk penaltı vuruşunu yapan Olomout bile gol atamadı. Dışarıda şaşırtıcı bir şey bulamadılar, kumaşın geri kalanında bile.

Tam tersine ev sahibi takım, Filippi'nin attığı golle kesin bir galibiyet arayışındaydı. 55. dakikada Vlach kalenin sağ köşesinden şutunu çekti.

Filip Kalem (Liberec): Bugün tutuklandıktan bir gün sonraydı. Olomouc'un attığı kısa bir adımın ardından pesilovka'da birbirimize yardım ettik. Bir gözüme yardım ettim, iki olsaydı tek de olabilirdi. İlk iki maçta çok hata yaptık. Belki bu tür bir dindarlık, belki de saldırgan olmak istedik vb. Yolculuktan sonra Olomouc'ta işleri hallettik ve birinci sınıfa gittik. Bence insanlar bunu yanlış sonuca götürdüler ve gidişatı değiştirdiler. Birbirimize, doğru şeyleri yaptıklarında ve esas olarak buza koyduklarında takımın çok güçlü olabileceğini gösterdik. Arkamıza bazı saldırı silahları koyduk ve böyle olumsuz bir durumda bile herkes gidişatı tersine çevirmek için elinden geleni yaptı. Spart'ın tam zamanlı uyuduğunu sanmıyorum. Öte yandan yan savaşı da bir süre önce bitirdik. Sparta'yı düşünmeden edemiyorum.

Jan Tomajko (Olomouc): Hayal kırıklığına uğradık, orası kesin. Bunu yapabilecek gücümüz vardı ama kullanamadık. Tabii ki gelecekte oyun için iyi bir deneyim. Kesinlikle teslim edeceğimizi sanmıyorum ama bir parçamız eksikti. Takımımıza erken bir gol yedik ve 5. dakikada bir gol yedik. Bu kurtarmaya karar verdi. Daha sonra ilk periyoda zayıf başladık ve oyuna giremedik. Daha sonra ilk üçte birlik bölümün sonunda sürüşü düzelttik. İkinci yarıda biraz soluklandık, tabelalarımız ve gollerimiz vardı ama ne yazık ki golü 1:3'te bulduk. O zaman çok eğlenceliydi, Liberec öyle bir sevinç içindeydi ki. Görünüşe göre onların kulakları var, bizim yok ama mesele daha çok kafalarla ilgili. Dün gece Kuba Sedlek'in ateşi olduğu için sorun yaşadık ama durumu iyi değildi. Brao (Konrd) öyle değil. Öyle oldu ki kimin yakalayacağını bilmiyorduk. Ancak bunun günün sonucuna bir etkisi olduğunu düşünmüyorum.

Tipsport ekstra lig 2023/24

12/03/2024 18:00

Montajlar:
D. Hrenk – I. McCoshen, R. Knot – M. Ivan, T. Melancon – L. Derner, V. Budk – D. Aubrecht – J. Vlach, T. Filippi, M. Fako-Rud – J. Rychlovsk, A. Najman, O. Flynn – M. Birner, M. Bul, J. Hawryluk – M. Zachar, J. r, K. Klma
Montajlar:
J. Sedlek – J. Sirota, A. Rutar – J. Ondruek, D. eznek – D. krek, A. Raner – J. vrek – J. Ka, P. Musil, J. Orsava – M. Kunc, R. Macuh, J. Navrtil – S. Kusko, L. Nahodil, J. Bambula – L. Andl, J. Knotek, A. Chmielewski

Hariç tutuldu: 1:3, Evet: 1:0, Zayıflamış durumda: 0:0, Vahşi şair: 7.286 (7.500 kapasitenin %97'si), srie durumu: 0:0

Çevrimiçi rapora tıklayın