Lmc: Lmc Eğitim Merkezinde Köpek Görgü Kuralları Dersleri | Haberler

EnguLizyoN

New member
ŞANS: Lucknow Belediye Şirketi (LMC), insanların köpeklerini eğitime gönderebilecekleri ve onlarla nasıl samimi bir bağ geliştirebileceklerini öğrenebilecekleri bir merkez kurmayı planlıyor.
UP’nin ilk hükümet köpek eğitim merkezinin Jarhara bölgesinde olması muhtemeldir. İndiranagar.

Köpek

Bir yetkili, bakanlığın zaten eyalet hükümetine bir teklif gönderdiğini doğruladı.
Henüz şehirde, insanların köpeklerini temel itaat, tasmasız itaat ve köpek kulübesi temizliği (doğru yere işeme eğitimi) eğitimi için gönderebilecekleri bir devlet tesisi yok.
Lucknow Belediye Şirketi yetkilileri, bakanlığın gerekli hükümet onayını almasının ardından inşaat çalışmalarının yakında başlayacağını söyledi.
Şu anda şehirde yaklaşık 8.000 köpek var. Sahipler, evcil hayvanlarını eğitmek için tamamen özel köpek eğitmenlerine veya özel merkezlere bağımlıdır.
Ancak bu merkezler genellikle eğitimsiz kişileri istihdam etmektedir.
“LMC merkezinde insanlar, uzmanlar tarafından eğitilmiş köpeklere/yavrulara sahip olabilir. Kıdemli bir LMC yetkilisi, köpekleri evcil hayvan sahibinin cinsine ve gereksinimlerine göre minimum bir ücret karşılığında eğitmek için bir veteriner ve uzmanlığa sahip kişileri göndereceğiz” dedi.
“Köpek bakıcısı olmak isteyenler de burada öğrenme şansı buluyor. Ayrıca sokak köpekleri de alınıp eğitilebilir. Daha sonra sonuçları kontrol edilebilir” dedi.
Ek belediye komiseri Arvind Rao “Merkezin bir an önce inşa edilebilmesi için hükümetteki üst düzey yetkililerle görüşme halindeyiz. Ancak altyapı, kadro gücü ve diğer hususlar daha sonra kesinleşecek.”
Lucknow Municipal Corporation’ın Hayvan Refahı Görevlisi Abhinav Verma “Eğitim süresi, köpeğin cinsine ve sahibinin köpeğinden ne istediğine bağlı olacaktır. Ancak saldırılar dışında, polis köpeklerinin nasıl eğitildiğine benzer olacaktır.”