Lucknow binasının çökmesi: görgü tanıklarına göre toz bulutları, çığlıklar ve kaos | Haberler

EnguLizyoN

New member

MUTLULUK: Yirmi dört saat önce, kongre lideri ve 50. evlilik yıl dönümünü kutlayan Samajwadi Partisi ulusal sözcüsü Abbas Haider’in babası Amir Haider için tam bir neşe ve kutlamaydı.
Salı günü öğleden sonra, yaşadığı Wazir Hasanganj Caddesi’ndeki Alaya apartmanı iskambilden bir ev gibi çökünce hayat alt üst oldu.
Amir Haider, güvenlik görevlileri tarafından kurtarılmasına rağmen, eşi ve gelini, son raporlar gelene kadar enkaz altında kaldı.
Olayın ardından olay yerine gelen SP MLA Ravidas Mehrotra, Pazartesi günü Amir’in evinde evlilik yıldönümü partisi olduğunu söyledi.
Akşam 18:45 sularında bina aniden çöktüğünde, Amir’in ailesine ek olarak, binada yaklaşık iki düzine insan vardı. Saniyeler içinde bölgeyi kalın bir toz bulutu kapladı.
Bazıları mahsur kalan kişileri kurtarmak için koşarken, diğerleri ani çöküşün şokunda kaldı. Çevredekiler olayı polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi.
Suman YadavAlaya Apartmanı’nın hemen önündeki Gökhale Vihar Marg sakini, “Terasımda yürüyordum. Aniden büyük bir gürültü oldu ve yolun diğer tarafındaki alanı toz kapladı. İnsanlar binanın yıkıldığını haykırıyordu.” çökmek üzereydi.” “Ben daha önce böyle bir felaket görmediğim için korkuyla çığlık attım. Ben ne olduğunu anlayamadan bina moloza döndü.”
Nişa Baharni (55) adlı başka bir vatandaş, “Mutfakta yemek pişiriyordum ki bir gümbürtü duydum. Dışarı çıktığımda ortalık tozdan tamamen kararmıştı.”
Doktor Vidja Indu Singhapartmanın bitişiğinde oturan , evimizin duvarı sallandığında televizyon izlediğini söyledi. “Deprem gibiydi. Dışarıdan bağırış sesleri gelince koşarak dışarı çıktım ve 5 katlı binanın yıkıldığını ve insanların yardım çığlıkları attığını gördüm. Polisi aradım” dedi.
Kanchan YadavWazir Hasan Caddesi sakini, “Olaydan sonra yeri ziyaret ettim. Bir işçi bana apartmanın zemin katında inşaat çalışmaları yapıldığını söyledi. Bodrumdan sondaj sesi geldiğini söyledi. .” kızı Reshma Şahjana binada hizmetçi olarak çalıştığını, hakkında bilgisi olmadığını söyledi. Kızımın da cep telefonu kapalı” dedi.