Lucknow Öğrencileri Hukuk Sınavlarında Üst Sıralara Ulaştı | Haberler

EnguLizyoN

New member

Şans: İki Lucknow Üniversitesi’nden hukuk öğrencileri Cumartesi günleri yapılan ulusal düzeydeki sınavlarda en yüksek dereceleri elde etmişlerdir.
LU hukuk fakültesinden bir müfettiş olan Neeraj Yadav, Birlik Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından yürütülen Cumhuriyet Savcılığı Sınavında 13. sırada yer alırken, bir diğer hukuk öğrencisi Kahkashan Jabin, Delhi Adli Hizmetler Sınavında 16. sırada yer aldı.
“LU’daki LLM’den sonra doktora yapmaya devam ettim ve o zamandan beri bu prestijli sınava hazırlanıyorum. İyi bir derece bekliyordum ama ilk 15’e girmek bir rüyanın gerçekleşmesi gibi. İsteyen herhangi bir hukuk öğrencisi. Başarıya ulaşmak için çabalarınızda tutarlı olmalı ve başarısızlıktan korkmamalısınız” dedi Neeraj.
“Devlet işleri için sayısız görüşmeye katıldım. Sonunda başarıya ulaştım” diye ekledi.
Kahkashan, “Hukuk ezberin işlemediği bir alandır ve kavramların net olması gerekir. Ayrıca, iyi bir derece elde etmek için tüm hukuki gelişmeleri ve güncel olayları yakından takip etmek önemlidir.”
“Son beş yıldır sınava hazırlanıyorum. Ulusal düzeydeki herhangi bir sınavı geçmek için tutarlılık ve sıkı çalışma şarttır” dedi.
Bu arada, eski bir öğrenci olan Dr. Ram Manohar Lohia Ulusal Hukuk Üniversitesi, Juhi Anand, 94. sıra. Juhi şu anda National Thermal Power Corporation, Singrauli’de (Sonbhadra) Hukuk Görevlisi olarak görev yapmaktadır.
Geçen yıl CLAT’ın PG giriş sınavını kazandı. Juhi’nin babası Shivanand, 2017-2021 yılları arasında Lucknow’da baş yargıçtı. Şu anda ADJ, Kanpur Dehat olarak yayınlanmıştır.