EnguLizyoN
New member
ŞANS: Bir aydan uzun bir süre önce bir arkadaşın yardımıyla yangın güvenliği ekipmanlarının nasıl kullanılacağına dair hızlandırılmış bir kurs, Ayush Singhal (34), ilk müdahale ekiplerinin önderliğinde yangını söndüren ve en az 8-9 kişinin hayatını kurtaran benzin istasyonu sahibi. SS kompleksi Badshahnagar bölgesinde.
Ancak olayın bir kurbanı daha sonra hastanede hayatını kaybetti.
Genç girişimci, aralarında Ankit Yadav’ın da bulunduğu dört adamıyla birlikte, Bihari Yadav ve Raju Tiwari E-çekçek akü şarj noktasındaki kısa devreden kaynaklandığına inanılan birinci kattaki yangını kontrol altına almak için beş silindir köpüklü söndürücü ile acele etti, ardından bitişikteki binaya yöneldi. UCO banka şubesi banka müdürü de dahil olmak üzere mahsur kalan kurbanları tahliye etmek.
Beş yıl sonra, 1 Ocak’ta Hint petrol şirketi, SS kompleksinin hemen yanındaki RS benzin istasyonunda faaliyetlerine yeniden başladı.
TOİ’ye konuşan yiğit Ayuş, “Benzin istasyonunda her zamanki gibi yoğun bir gündü, muhasebe yapıyordum ki birdenbire personelim SS kompleksindeki yangını bana haber verdi. Hemen ilk olarak bizimkilerden acil durum düğmesine bastık.” yanıcı yakıtın dağıtılmasını önlemek için istasyon ve ardından mevcut tüm yangın söndürücülerle birinci kata aceleyle.
Sonraki birkaç dakika boyunca Ayush ve adamları yangını söndürmek ve mahsur kalan insanları tahliye etmek için hayatlarını riske attılar.
“Geçen ay, benzin istasyonunu yeniden çalıştırmadan önce, yangınla mücadele ekipmanı ticareti yapan arkadaşım Devansh Gulati, yanıcı yakıtla mücadele ettiğim gibi yangınları söndürmem için bazı temel bilgiler öğretti. O dersi hatırladığımda, personelimi yangını söndürün Yangın kontrol altına alındıktan sonra, özellikle bankta olmak üzere tesise koştuk ve yangın çok fazla duman çıkardığı için insanların tahliyesine yardım ettik” dedi. Aliganj ve bir çocuk babasıdır.
Ayush, çalışanları ve diğer kişiler birinci kattan insanları kurtardıktan sonra, ikinci ve üçüncü katlardaki kompleksin camlarına taş atarak camları kırmaya ve kurbanların nefes alması için temiz hava almaya başladılar.
Dakikalar sonra, bir itfaiye ekibi geldi ve Olympia spor salonunun içinde mahsur kalan insanları tahliye etmek ve merdivenler kurmak için çatı dahil olmak üzere benzin istasyonunun arazisini kullandı.
“Ben bir kahraman değilim, hepimiz insan olarak işimizi yaptık. Personelimin yangın güvenliği eğitimi Mart ayına planlanmış olmasına rağmen, daha fazla zarar görmemesi için iyi koordine oldular. Ancak bir kişinin hayatta kalamamasına üzüldük.” Ayuş’u da ekledi.