Magh Mela’nın 16 erişim noktasının tamamında 16 Covid tarama ekibi konuşlandırıldı | Allahabad haberleri

EnguLizyoN

New member

PRAYAGRAJ: Dünyanın 16 giriş noktasının tamamına 16 kadar Covid-19 tarama ekibi konuşlandırıldı. mayıs mela. Ayrıca, dünyanın beş sektöründeki 12 ilk yardım noktasının (FAP) hepsinde bir Covid testi/numune alma tesisi mevcuttur. mela Yüzey.
Her Kovid tarama ekibinde, termal tarayıcılarla donanmış sağlık departmanının 10 kadar üyesi, giriş kapısında ziyaretçilerin ateşini kaydetmekle görevlendirildi ve bu ekipler, üç vardiya halinde 24 saat çalışıyor.
Ayrıca, sıcaklık veya diğer sağlık sorunlarından şikayet eden adanmışlar/ziyaretçiler ile bağlantı kurmak ve buna göre harekete geçmek için kahinlerin, azizlerin ve diğer dini, sosyal ve ruhani kuruluşların kamplarını ziyaret etmek üzere iki mobil ekip de konuşlandırıldı.
Nodal Görevlisi ve Ek Baş Tıbbi Görevlisi (ACMO) Dr. AK Tiwari TOI’ye, “Ziyaretçiler, hacılar ve adanmışlara daha iyi sağlık tesisleri sağlamak için kapsamlı düzenlemeler yapıldı.”
“Ziyaretçilerin ateşini ölçmek için Mela’nın 16 erişim noktasının tamamında toplam 16 Covid tarama ekibi konuşlandırıldı. Çadırlarda kamp yapan adanmışlar ve hacılarla ilgilenmek ve sağlıklarını düzenli olarak kontrol etmek için her sektörde iki gezici ekip görevlendirildi. Ayrıca, yeterli tıbbi ve paramedikal personeli ile birlikte Triveni Hastanesi, Kali Sadak (Sektör 2) ve Ganga Hastanesi, Tulsi Marg’da (Sektör 4) 20 yataklı iki hastane kuruldu.”
Perşembe akşamı, bir pazarlamacı ve Sidhi (Madhya Pradesh) sakini Triveni Hastanesinde bir kız bebek doğurdu. Anne ve bebeğin sağlık durumu iyiye gitti.
Yenidoğanın da aşıları doktorlar tarafından yapıldı. Bu, Magh Mela 2023’te bildirilen ilk doğum vakasıydı.
“Jhunsi tarafında Harishchandra Marg, Annapurna 2 dahil olmak üzere beş ilk yardım noktası kurulurken, Aşağı SangamAntik GT, Annapurna 1 ve Samudra Satın AlKıdemli tıp görevlisi (SMO) Dr Anupam Dwivedi, “Parade, Sangam noz, Akshayvat ve Arail dahil olmak üzere sektör 1 ve 2’de ayrıca dört ilk yardım noktası kuruldu.”
Uzman doktorlara da üç vardiya şeklinde görev verildiğini ve her vardiyada doktor, sağlık görevlisi ve hemşire bulunacağını sözlerine ekledi. Ayrıca hastane başına yeterli sayıda ambulans (108) konuşlandırılmıştır.