Medrese Kurulu’nun Gayrimüslim Öğrencilerin Diğer Enstitülere Yerleştirilmesine ‘Hayır’ Demesi Konusunda UP Hükümetine NCPCR Mesajı | Haberler

EnguLizyoN

New member

UĞUR: İki gün sonra YUKARI Medrese Talim ve Terbiye Kurulu’nun tavsiyelerini oybirliğiyle reddetti. Çocuk Haklarının Korunması Ulusal Komisyonu (NCPCR) tanınan medreseleri bulmak için denetlemek gayrimüslim öğrenciler ve onları diğer eğitim kurumlarına kaydıran komisyon, Cuma günü eyalet hükümetine üç gün içinde bir uygunluk raporu talep etmesi için bir bildirimde bulundu.
Bildirimde, NCPCR Başkanı Priyank Kanongo şöyle yazdı: “Medreselerde okuyan gayrimüslim öğrenciler için 8 Aralık 2022’de paylaşılan tavsiyelere ilişkin UP hükümet komisyonuna uygunluk raporu sunulmadı.”
Kanoongo geçen ay, hükümet tarafından finanse edilen veya akredite edilmiş medreselere giden gayrimüslim öğrenciler hakkında çeşitli kaynaklardan komisyona çok sayıda şikayet alındığını iddia etmişti. “Bu, Hindistan Anayasası’nın yasaklayan 28(3) Maddesinin ihlali ve ihlalidir. Eğitim Kurumları çocukları ebeveynlerinin izni olmadan herhangi bir dini eğitime katılmaya ikna etmek, ”diye yazdı NCPCR başkanı.
Bu nedenle NCPCR, UP hükümetine, gayrimüslim çocukları kabul eden, kamu tarafından finanse edilen veya ruhsat verilen tüm medreseler hakkında ayrıntılı bir soruşturma yürütmesini tavsiye etti. Komisyon, medreselere giden gayrimüslim çocukların fiziki muayenelerinin yapılması ve örgün eğitim için okullara gönderilmesini talep etti.
Çarşamba günü, UP Medresesi Eğitim Kurulu Başkanı Iftikhar Ahmed Javed, Kurulun NCPCR’nin tavsiyelerini oybirliğiyle reddettiğini duyurdu.
Kanoongo, Cuma günü UP hükümetine “Medrese yönetim kurulu başkanının kararının çocukların anayasal haklarını ihlal ettiğini ve komisyonun yetkisine saygı göstermediğini” yazarak Ahmed’inkine itiraz etti.
Kanoongo, komisyonun bildirimi üzerine üç gün içinde bir uyum raporu talep etti.
Bu arada Iftikhar Ahmed Javed, TOI’ye şunları söyledi: “Banaras Hindu Üniversitesi’nde öğrenci birliği lideriydim ve bize asla Hindu veya Müslüman öğrenciler arasında ayrım yapmamız öğretilmedi. Kurul tavrını değiştirmeyecek ve gayrimüslim öğrencileri medreselerden çıkarmayacağız.”
“NCPCR başkanının bir öğrencinin zorla din değiştirmesine veya gayrimüslim öğrencilerin medreseye zorla kabulüne dair herhangi bir kanıtı varsa, o zaman girdi paylaşmalı ve bir FIR dosyalamalıdır” dedi.