Modern bir salondan teneke dükkanına. Olomouc takviyesi Fridrich, Holt'un daha fazla giyineceğini söylüyor

EnguLizyoN

New member
Ridery'nin himayesi altındaki oyuncu Ostrava'da gençler ekstra ligine girdi ve büyükler kadrosunda da kalıcı bir yer kazandı. Toplamda, 57 puan (28 + 29) topladığı en iyi yarışmada 169 start aldı. Havířov ve Šumperk'teki dönüşümlü başlangıçlar dışında başka bir takımda oynamadı. Bu yüzden şimdi evinden ilk uzaklaşma hamlesiyle karşı karşıya.

Hiç ayrılmak istedin mi?
İki seviyesi vardır. Kesinlikle birçok insanı özleyeceğim. Oradaki hemen hemen herkesi tanıyorum. Antrenörlerin, oyuncuların, patencilerin olduğu orayı seviyorum. Burası benim evim. İkinci seviye, muhtemelen yeni bir şey denemenin, yeni bir meydan okuma denemenin ve başka bir yere gitmenin zamanının geldiğidir.

Peki neden Olomouc'a?
Sezon içerisinde kararlar aldım. Olomouc uzun zamandır benimle ilgileniyor. Onun tarafında çok fazla ilgi olduğunu biliyordum. Bana makul şartlar teklif ettiler. Aynı zamanda Mora'da kendimi geliştirmeye ve çalışmaya devam edebileceğimi hissediyorum. Kısacası benim için bir değişim olabileceğini düşünüyorum.

Mora'dan ilk temas ne zaman geldi?
Daha ziyade acente tarafından halledilir. Ancak menajer ile Olomouc arasındaki temasın zaten sezon içerisinde gerçekleştiğini söyleyebilirim. Öğrendiğimde bunu kendime saklayacağım.

Mora'da daha büyük bir rol almayı mı bekliyorsunuz? Öte yandan sezonun sonuna doğru Vítkovice'de maç başına yirmi dakikadan fazla oynadınız.
Vítkovice'de takımın ruh haline, işlerin nasıl gittiğine ve iyi gitmediğine bağlı olarak işler çok değişti. Olomouc'ta işlerin daha istikrarlı olacağını umuyorum. Rolümü mümkün olduğu kadar iyi yapmaya çalışacağım. Elbette hazırlanmam gerekiyor ve inanıyorum ki iyi bir başlangıç yapıp her şey yerli yerine oturursa Vítkovice'dekinden daha büyük bir role sahip olabilirim.

Orada üçüncü dizilişte oynadın. Ancak Mora'da kural, hemen hemen tüm filoların benzer sürelere sahip olmasıdır. Yani burada bile rahatlıkla üçüncü dizilişin “kadar” olmasını bekleyebilirsiniz.
Ama aynı zamanda önemli anları kimin oynadığı da önemli. Eğer aşırı güçlü ve zayıflamışsanız. Bunu sezonda göreceğiz. Bir yerde oynamam gerektiğini düşünerek Olomouc'a gitmek istemiyorum. Bunu etkileyemem ve ikinci olarak buzda bunun için kendim mücadele etmem gerekiyor.

Geçtiğimiz yılı Vitkovice'de nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bireysel açıdan da takım açısından da durum aynıydı. Sezon başı bizim için pek iyi geçmedi. Daha sonra bir dizi galibiyet geldi ve ben de gol attım. Sezonun ikinci yarısı daha iyiydi ama genel olarak tablo muhtemelen sezon öncesinde istediğim gibi değildi. Başlangıç beklendiği gibi gitmediğinde yetişmek gerçekten çok zor.

Vítkovice formasıyla en çok hangi anı hatırlayacaksınız?
Daha fazlası da var. Elbette A takımdaki başlangıcında çok sayıda kişinin önünde maçlar yapıyor. Bunlar benim için harika deneyimlerdi. Geçen sezondan önceki, Hradec'e yarı finalde yedinci maçta yenildiğimiz sezondan da bahsetmeliyim. Bugün bile bizi rahatsız ediyor, çok büyük bir ayıptı. Bu sezonu da Şampiyonlar Ligi'ndeki mücadelem nedeniyle hatırlayacağım. Finale bir maç uzaktaydık. Yarı finalde en kötü takım değildik ama gol alamadık. Yine de bu bir deneyimdi. Başka ülkelere baktık, kaliteli takımlara karşı oynadık. Bu maçlar çok iyiydi. İsveç, Finlandiya veya İsviçre liglerindeki takımlarla rahatlıkla oynayabileceğimizi kendimize kanıtladık.

Litvínov'dan Kristaps Zile (solda), Litvínov kalecisi Šimon Zajíček'in yanında Vítkovice'den Petr Fridrich ile itiyor

Olomouc'un rakibi nasıldı?
Çok kaliteli. Sadece savunma yapan bir takımın itibarını kırdıklarını düşünüyorum. Bana göre son yıllarda bu hiç de doğru değil. Aktif, hoş olmayan hokey oynadılar, çok saldırdılar ama diskle oynamaya çalıştılar. Mora ile her zaman çılgın bir maçtı. Fiziksel hokey oynuyorlar, her zaman zorluydu.

Teneke dükkanını sabırsızlıkla mı bekliyorsun? Yaz aylarında antrenman sırasında sisten, kışın ise acımasız tırpandan rahatsız olacaksınız.
Bu yüzden daha çok giyineceğim. Ama kesinlikle atmosferi sabırsızlıkla bekliyorum çünkü Olomouc'ta her zaman olağanüstü olmuştur. Orada play-off oynadık ve inanılmazdı. Hala hatırlıyorum, hakemin düdüğünü bile duymadık. Harika bir atmosfer vardı.

Mora, 2014'te ekstra lige yükseldiklerinden bu yana hiçbir zaman çeyrek finale çıkamadı. Elinde var mı?
Daha kaliteli oyunculara, daha yüksek bütçelere sahip takımlar var. Ama bence Olomouc'ta her zaman böyleydi, çok fazla sakatlıkları vardı, hatta pek şansları bile yoktu. Uyarsa herkes sağlıklı olur, yarı finaller gerçektir.

Aynı zamanda Olomouc'ta pek çok uzman sezon öncesinde düzenli olarak hayatta kalma mücadelesi veriyor.
Uzun zamandır bu doğru değildi. Olomouc asla o yerde olmadığını defalarca kanıtlıyor. Tahminler bir ipucu verebilir, ancak sürekli olarak yanlış çıkarsa bu iyi bir tahmin değildir.

Jan Bambula bu yıl Mora'dan Vítkovice'ye transfer oldu. Karşılıklı değişim hakkında birbirinizle konuştunuz mu?
Daha çok şimdiki gibi. Birbirimizi tanıyoruz, arkadaşız. Ancak sezon boyunca bu konuyu konuşmadık. Her birimizin kendi mevsimi ve eşyaları vardı. Üstelik bunlar genellikle daha gizli bilgilerdir, hemen bilinmez.

Mora'nın kulübesinden başka birini tanıyor musun?
Yeterince adam tanıyorum. Vítky'de Tomáš Černý ve Jan Káňa ile oynadım. Sonra Alex Rašner ve görünürde başka çocuklar da.

Petr Fridrich'in Olomouc'ta ne gibi hedefleri olacak?
Puanlar ve hedefler açısından performans ve oyun açısından gelişmek. Ve tabii ki takıma mümkün olduğunca yardımcı olmak.

Başka teklifleriniz var mıydı?
Ekstra ligden de teklifler geldi. Ancak Olomouc için büyük ilgi, güven ve iyi koşullar kararlaştırıldı.

Evden olan mesafe bile mi?
Bunu görmezden gelmeye çalıştım. Hokey gelişimim için neyin en iyi olacağına dayanarak kararlar verdim. Tabii ki mesafe güzel bir bonus.

Artık bireysel antrenmanlarınız var değil mi?
Gelecek hafta yaz eğitimlerine başlıyoruz, bu yüzden yaklaşık iki veya üç haftadır bireysel olarak çalışıyorum. Bu yıl uzun bir ara verdik, iki aydır oynamıyoruz. Tatilden sonra vücudun yüke hazır olması için şimdiden hazırlanmaya başladım.

iDnes'ten diskleri toplayın ve Dünya Hokey Şampiyonasına bilet kazanın